Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Tętniak przegrody międzyprzedsionkowej

Wady serca, wrodzone, nabyte, powiększone serce, wady zastawek itd.

Postprzez Madzia075 » 20 sty 2010 18:14

Witam.Mam 34 lata. Chciałabym się dowiedzieć czegoś o mojej chorobie. Mianowicie zaczęło się to jakiś czas temu. Zaczęło się u mnie tym, że odczuwałam bardzo często różne kołatania serca, palpitacje itp. Skierowano mnie do kardiologa gdzie wykazało arytmię. Brałam przez jakiś czas Bisocard i było trochę lepiej. 20 sierpnia 2009 byłam w szpitalu na badaniach gdzie wykryto wadę PMP. Rozpoznanie brzmi: Tętniak Przegrody Miedzyprzedsionkowej i Wiotka przegroda tętniakowata międzyprzedsionkowa. Badanie echokardiograficzne przezprzełykowe: Przeciek na poziomie przegrody międzyprzedsionkowej- uwidoczniono ślad w okolicach PFO. Nie uwidoczniono przepływu z P-L. Lekarz powiedział tylko, że mam uważać na zaparcia, nie wysilać się i nie nurkować. Obecnie mam zaburzenia rytmu serca. Wynik Holtera: 102370 Qrs'ów, średni rytm HR 79, Max HR 146, Min HR 44, 3 nadkomorowe częstoskurze napadowe, 36 tachykardii, 10 bradykardii, rytm zatokowy, liczne tachykardie zatokowe do 140/MIN-nienapadowe, w nocy zwolnienia rytmu do 45/MIN, często mam bóle głowy i robi mi się słabo, teraz biorę Lokren...Bardzo proszę powiedzieć co dalej? Nastepną wizytę u kardiologa mam za 5 miesięcy.
Madzia075
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Kardiomiopatia