Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

tętniak + arytmia

Wady serca, wrodzone, nabyte, powiększone serce, wady zastawek itd.

tętniak + arytmia

Postprzez njukaka » 23 sty 2010 11:28

tętniak + arytmia

Witam! Moja bardzo bliska koleżanka ma tętniaka na sercu. Oto cześć opisu badania: *przegroda między przedsionkowa wiotka, w środkowej części tętniak o podstawie 24,3mm i wychyleniu 5,7mm bez cech przecieku lewo-prawego w badaniu z użyciem Dopplera kolorowego...* badanie było robione 5 lat temu, koleżanka ma teraz 21 lat. wiem że to dość dużo czasu ale może ktoś ze specjalistów pomoże mi się coś dowiedzieć na ten temat. ponadto koleżanka ma arytmie serca. czy jest dla niej jakaś szansa? bardzo proszę o dokładne odpowiedzi. z góry, z całego serca dziękuje. kontakt mejlowy: anubal@wp.pl
njukaka
Użytkownik
Użytkownik

Re: tętniak + arytmia

Postprzez Paulina12 » 26 maja 2011 13:39

Witam. Stwierdzono u mnie arytmię. Gdy szukałam wiadomości dotyczących tej choroby i czy jest groźna, natrafiłam na ciekawą stronę http://chorobyserca.info.pl/, na której jest bardzo dużo pomocnych informacji. Przypadkiem natrafiłam i na to forum, mam nadzieję, że również i tu znajdę pomocne informacje. Więc njukaka szukaj na tej stronie, którą podałam. Pozdrawiam
Paulina12
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Kardiomiopatia