Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

tendencja do tachykardii

Za szybkie lub za wolne bicie serca, przyśpieszony rytm.

Re: tendencja do tachykardii

Postprzez paula87 » 03 cze 2010 09:56

do usunięcia ;)
paula87
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Marianna » 08 cze 2010 09:43

Zróbcie badania w kierunku Boleriozy.....:(
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez paula87 » 17 paź 2010 09:15

Witam to znowu ja ;) Niestety moja przygoda z pikawą się jeszcze nie skończyła, dodatkowo doszły mi inne "objawy".. jak to się mówi jak nie urok to sraczka :D

Czasami jest tak, że siedzę sobie, np przed komputerem i za chwilę widzę białe plamki, które latają mi przed oczami, ręce drętwieją itd... często mi się kręci w głowie albo mam omdlenia? Wygląda to tak, że idę sobie i za chwilę ogarnia mnie dziwny stan. Chwilowe wyłączenie jakbym miała paść zaraz... albo nie raz stoję ze znajomymi i przez sek się wyłączam... ciężko to opisać, trwa to dosłownie sekundę bo tracę przytomność, chwieję się, lecę jakbym miała paść i za chwilę "powracam", spinam mięśnie i jest ok.. Często się pocę i czasami niewyraźnie widzę (podejrzewam, że od niskiego ciśnienia). Jeden lekarz podejrzewa u mnie stan wazowagalny. Czy to akuat to?

No i te cholerne stany podgorączkowe... utrzymują się od momentu ablacji (31.05.2010)... antybiotyki nawet brałam i nic nie dało...

I kwestia serducha. Od ablacji oprócz st. podg. mam jeszcze uczucie serca w gardle... Dziwne uczucie, czuje jak coś mnie rozpiera w klatce, jakby coś się rozkręcało i momentalnie przechodzi do gardła i odczuwam szybkie podwójne lub potrójne uderzenia serca.

I ost pytanie w sumie najważniejsze dla mnie. Czy z takimi objawami lekarz ma prawo dopuścić mnie do pracy? Dodam, że jestem już po komisji w zusie, która przyznała mi świadczenia rehabilitacyjne na okres 5 mcy. Zależy mi na jak najszybszym powrocie do pracy. Czasami się zastanawiam czy nie skłamać lekarza i wrócić po cichu. Tylko czy lekarz nie "skapnie"?

Pozdrawiam :)
paula87
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez tersa » 18 paź 2010 06:57

Czy zaproponowano Ci długoterminmowe badanie holterowskie - te stany "odlotu" mogą by spowodowane przerwami w pracy serca lub zbyt długimi przerwami wyrównawczymi po pobudzeniu przedwczesnym.
Tylko nie wiem czy zaproponują Ci takie badanie na NFZ. Prywatnie - to jest bardzo drogie badanie.
O szczegółach dowiesz się wystukując w przeglądarce " Holter długoterminowy "
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez paula87 » 20 paź 2010 06:31

Na razie nic mi nie zaproponowali. Dzisiaj idę do lekarza rodzinnego, niestety nie do swojego więc nie wiem czy coś poradzi. Co do holtera pewnie prywatnie będę musiała założyć, czyli nie założe bo za drogo...
paula87
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Tachykardia / Bradykardia / Częstoskurcze