Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Tachykardia

dr. Edward Koźluk - elektrofizjolog

Tachykardia

Postprzez edward koźluk » 03 wrz 2008 21:52

Tachykardia

Zaczyna być mały bazarek :P
A tak serio... pytania do lekarza powinny być w tym dziale. Wiele osób przeplata je w licznych innych wątkach. Z trudem je odnajduję, zaś tu rzeczywiście pytania i odpowidzi są finałem wcześniejszych rozmów. Ale to chyba urok każdego forum. trudno przewidzieć jak potoczy się jaka rozmowa i do którego wątku ją przypisać na wstępie. Choć nie ukrywam, że jak mam chwilkę na forum, to rozproszenie utrudnia znalezienie pytań skierowanych do mnie i na mniej jestem w stanie odpowiedzić.
Pozdrawiam was wszystkich i myślę optymistycznie, że za rok, jak dobrze się poznamy, to wątki będą nad wyraz uporządkowane :lol:
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Re: Tachykardia

Postprzez Kasia Bieżuńska » 04 wrz 2008 13:43

a ponieważ to d ział atchykardia i ja mam małe pytanko do Pana Doktora....holter wykazał u mnie 133 tachykardie i nie bardzo to rozumiem:( tzn, ze to były w ciągu doby 133 uderzenia powyżej np 100?? i chyba nie musze się tym jakaos za bardzo przejmowac bo o ile pamiętam to był stres ( mam tzw syndrom białego fartucha) albo jakies szybkie chodzenie po schodach bo byłam wtedy w pracy ;)
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez edward koźluk » 04 wrz 2008 18:09

Holtera analizuje komputer i podaje zdażenia wg zadanych kryteriów liczbowych. Interpretacja tego wszystkiego zależy od tego, co w danym momencie robimy. Otylia jak płynie w finale olimpiady ma z pewnością tachykarię ok.200/min. Zatem w warunkach opisanych przez Ciebie to norma. ;)
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Postprzez Kasia Bieżuńska » 04 wrz 2008 19:00

Panie doktorze ja lubie lekarzy, którzy duzo mówią, chodze do takiej fajnej gaduły pani internistki i ginekolog :) ale tak powinno byc, ze sie lekarza mozna zapytac o kazdą bzdure , która nas dreczy a jak ja widze mojego kardiologa z miną " czego znowu" to mi cisnienie skacze na 160 i z nerwów zapominam zapytac sie o wiele rzeczy. Ostatnio uspokajała mnie moja ginekolog i zaczeła mi opowiadac przez pół godzinki jak to jej mąz ma czestoskurcze. No ale wypytałam sie jej jak te skurcze mają wpływ na ciąze gdyby taka sie kiedys pojawiła :lol:
a mój kardiolog nic mi nie powiedział i gdyby nie to ze jakims cudem sie zapytałam czy mam isc na kontrole to by mi nic nie powiedział ;(
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez edward koźluk » 04 wrz 2008 19:06

Kasia Bieżuńska napisał(a):Panie doktorze ja lubie lekarzy, którzy duzo mówią, chodze do takiej fajnej gaduły pani internistki i ginekolog :) ale tak powinno byc, ze sie lekarza mozna zapytac o kazdą bzdure , która nas dreczy a jak ja widze mojego kardiologa z miną " czego znowu" to mi cisnienie skacze na 160 i z nerwów zapominam zapytac sie o wiele rzeczy. Ostatnio uspokajała mnie moja ginekolog i zaczeła mi opowiadac przez pół godzinki jak to jej mąz ma czestoskurcze. No ale wypytałam sie jej jak te skurcze mają wpływ na ciąze gdyby taka sie kiedys pojawiła :lol:
a mój kardiolog nic mi nie powiedział i gdyby nie to ze jakims cudem sie zapytałam czy mam isc na kontrole to by mi nic nie powiedział ;(

Co do ciąży to trudne pytanie. Moze to pójść w każdą stronę. Generalnie lepiej porządek robić przed ciążą, ale do zabiegówki musi być odpowiednio dużo paskud. Gdyby ich tyle nie było, trzeba liczyc na zdrowy rozsądek natury, że nie będzie robić kawałów. W sytuacjach koniecznych zabiegi robimy też w ciąży (zdażyło mi się to 2 razy jak do tej pory).
Pozdrawiam i życzę pozytywnego spojrzrenia w przyszłośc
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Postprzez Kasia Bieżuńska » 04 wrz 2008 19:08

No Panie doktorze nie pocieszył mnie Pan :( a ja taka byłam pozytywnie nastawiona....czyli w czasie ciązy moze sie to nasilic??? i czy wtedy cos mozna brac jakies leki? chyba raczej nie...
2500 sie chyba nie nadaje na zabieg zreszta ja tego nie zrobie , mowy nie ma ;)
9 miesiecy takiej męczarni i jeszcze ze skurczami...to ja dziekuje bardzo...
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 04 wrz 2008 19:11

zaraz popadne w depresje :(

a czy takie skurcze są niebezpieczne dla dziecka?

a mówiłam zeby sobie dziecko po maturze zrobic to nie bo studia wazniejsze a teraz co :( studia do d... i reszta tez ;(
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez edward koźluk » 04 wrz 2008 19:39

Kasia Bieżuńska napisał(a):zaraz popadne w depresje :(

a czy takie skurcze są niebezpieczne dla dziecka?

a mówiłam zeby sobie dziecko po maturze zrobic to nie bo studia wazniejsze a teraz co :( studia do d... i reszta tez ;(

Dziecko zrobić sobie po maturze to z wielu względów lepiej (albo po pierwszym roku studiów to ideał). Pojedyncze pobudzenia dodatkowe nie powinny dzidziusiowi zaszkodzić. Gorzej w przypadku długich rególarnych częstoskurczy. Tak że w twoim przypadku głowa do góry (o reszcie nie wspomnę bo nie znam Twoich preferencji...)
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Postprzez edward koźluk » 04 wrz 2008 19:46

Urszulka napisał(a):Nie wiem czy pomylilam forum czy to sa pytania do experta?

Od razu zastrzegam że na pytania ile kto ma lat, dzieci, mężów/żon kochanek/kochanków na forum nie będę odpowiadał (obowiazuje mnie tajemnica lekarska). Ustawa o ochronie danych osobowych nie pozwal mi też przekazywać nr telefonów i adresów (a szkoda, założył bym biuro pośrednictwa, co patrząc na próbkę rynku na tym forum byłoby niezłym i nieco zabawnym interesem) :lol: :P :lol:
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Postprzez abisynka » 04 wrz 2008 20:45

staszek napisał(a):
Urszulka napisał(a):A to juz wiem!!!!!!!!!!!!!! Tachykardii sie dostaje po byciu w ZUS-ie :D
Poprawil mi sie humor i skurcze troszke przeszly :)

jesli dobrze wkułem materiał to noga Abi tam nawet nie postała-tachykardia powiedziała "hola!" w pół drogi do tego przybytku szczescia :lol:

stasiu to nie moja tachykardia powiedziała "na glebe czas" to moje ciśnienie mi tak zjechało :evil: :evil: :evil:
tachykardie moją to ja bardzo lubie ;) -wolę ją niż 80/min :lol:
Pamiętaj
są osoby które już nigdy nie zobaczą słońca
są osoby które nigdy nie usłyszą jak słowik śpiewa
są osoby które nigdy nie będą czuć tego co masz w sobie
wiec wstań i pokaż światu że żyjesz
po to aby nie pozwolić zatracić w sobie szczęścia i miłości
abisynka
Użytkownik
Użytkownik

Następna strona

Powrót do INFORMACJE OD EKSPERTA