Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Stymulator

Porozmawiaj z osobami żyjącymi ze wszczepionym urządzeniem poprawiającym prace ich serca.

Re: Stymulator

Postprzez Sofrozyna » 06 lut 2011 18:20

Gibon! Zasuwaj jak najszybciej do poradni stymulatorowej!!!!! Bez rejstracji - wejdź z jakimś pacjentem do lekarza i pokaż stymulator. To wymaga pilnego zabiegu!!!! To jest dla Ciebie niebezpieczne bo mogło coś się stać również z elektrodami. Nie zwlekaj tylko działaj! Możesz też po godzinie 18 zgłosić się na oddział kardiologiczny (na izbę przyjęć) to też Cię obejrzą. Nie czekaj!

Pozdrawiam.
Sofrozyna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez gibon » 09 lut 2011 15:59

Mógł bym, ale pracuje na nocki i ciężko wstać na 11 bo o tej godz przyjmuje lekarz. 23 luty mam dopiero urlop i mogę tam iść.

Co do wizyty po 18 na izbie przyjęć, powiem szczerze to mi do głowy nie przyszło, jeszcze nigdy nie korzystałem z czegoś takiego. Jak to wygląda ? Zgłaszam się na izbę przyjęć i mówie o podejrzeniach przesunięcia stymulatora ? Nigdy w takiej sytuacji nie byłem, nie wiem co jak gdzie kiedy i po co :)
gibon
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Sofrozyna » 09 lut 2011 18:10

A czujesz jakieś zaburzenia rytmu? Czy wszystko działa dobrze?
Musisz pojechać do szpitala gdzie wszczepiają stymulatory - w takich szpitalach lekarze - stymulatorowcy mają dyżur całodobowy zazwyczaj. Dlatego jak pojedziesz na ogólną izbę przyjęć to lekarz dyżurny wezwie na konsultację do Ciebie kardiologa i wtedy postanowią co dalej. Powiedz że nie czujesz się dobrze. Spróbuj... ;)
Sofrozyna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez gibon » 09 lut 2011 19:55

Nie stymulator chodzi prawidłowo, nie mam bloków i utrzymuje rytm na poziomie 60, tylko mi troche przeszkadza jak połowa wystaje pod pachą, w dodatku czuje taki lekki ból przy próbie zrobienia czegokolwiek lewą ręką co wymaga ciut wysiłku, czasem przeszywa mnie takie pieczenie, na pewno się przesuną to nie ulega wątpliwości, bo kiedyś był w innym miejscu, szczerze to nawet nie zauważyłem w którym momencie tak znacznie mi zaczął wystawać.
Myślę, że to przez własną głupote, bo przed rozrusznikiem często grałem w piłkę i ciężko mi to odstawić na bok, ostatni rok to jestem bardzo aktywny w tej dziedzinie sportu, tylko 2 osoby wiedziały, że mam rozrusznik, którym zresztą zabroniłem o tym wspominać dlatego też pozostali mnie nie oszczędzali. Myśle, że to jest przyczyną tego przesunięcia się. Ciężko mi będzie jednak się przyznać lekarzowi, że grałem w piłkę :P Naprawdę takie przesunięcie jest tak niebezpieczne i wymaga jak najszybciej konsultacji ?? Boje się strasznie i chyba z piłki się narazie wyleczyłem zwłaszcza jak mają mnie ponownie ciąć i poprawiać...

Nie wiem co robić czekać na 23 czy udać się to izby przyjęć :(
gibon
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Mirek19 » 09 lut 2011 20:07

gibon napisał(a):Nie wiem co robić czekać na 23 czy udać się to izby przyjęć :(

nie czekaj do 23,tylko zgłoś się na izbę przyjęć...
po co zbytecznie ryzykować ...
Mirek19
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Stymulatory, defiblyratory