Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Stymulator

Porozmawiaj z osobami żyjącymi ze wszczepionym urządzeniem poprawiającym prace ich serca.

Re: Stymulator

Postprzez Jacek » 09 cze 2009 11:12

A co się działo Wojtek z serduchem ?
Jak się nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie.
Jacek
Administrator
Administrator

Postprzez wojtek3321 » 09 cze 2009 19:27

Witam ! Dwa lata temu dowiedziałem się o kardiomiopatii.Teraz migotanie komór doszło.
Na jesieni mam pojechać na uszczelnienie zastawki mitralnej w Kowanówku za Poznaniem.
A następnie wymiana serca na czyjeś,czego bym nie chciał!Pozdrawiam Wojtek. ;)
wojtek3321
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez mlodypilot » 12 lip 2009 17:54

Witam. Jestem kandydatem na pilota wojskowego ale komisja odrzuciła mnie dlatego ze znalezli mi 2 pauzy powyzej 2 sec. Pierwszy raz o czyms takim slyszalem. Pierwsza z tych pauz wystapila o 4:55 a druga o 8:25 i do pierwszej z nich nic sie nie czepiali bo w czasie snu to jest dopuszczalne a w czasie dnia nie.Ta pauza o 8:25 takze miala miejsce w czasie snu ale w to nie chcieli wierzyc. Pan doktor powiedział "o godzinie 8:25 juz nikt nie spi" a potem zaczal mnie straszyc stymulatorem a dla mnie to zabrzmialo jak wyrok.Prosze o pomoc i jakies przyblizenie tematu bloku Przedsionkowo-komorowego. Dodam ze spałem od 03:00 do ok.11:30. Z gory dziekuje za pomoc
mlodypilot
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez gibon » 23 lip 2009 17:59

Czy zbiegiem czasu STYMULATOR może ulec przesunięciu (lub np. stać się bardziej widoczny) ? Ponieważ nie raz niechcący sypiam na lewym boku a dodatkowo przypadkiem oberwałem w ramie i czuje taki dziwny dyskomfort w dodatku jak dźwignę ramię do czuje pod pachą takie wypukłe i twarde "coś".

Pozdrawiam :)
gibon
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez dysia » 04 sie 2009 21:31

gibon napisał(a):Czy zbiegiem czasu STYMULATOR może ulec przesunięciu (lub np. stać się bardziej widoczny) ? Ponieważ nie raz niechcący sypiam na lewym boku a dodatkowo przypadkiem oberwałem w ramie i czuje taki dziwny dyskomfort w dodatku jak dźwignę ramię do czuje pod pachą takie wypukłe i twarde "coś".

Pozdrawiam :)

Koniecznie zrób zdjęcie klatki piersiowej - trzeba sprawdzić czy nie doszło do przesunięcia stymulatora i przede wszystkim - elektrod. Pewnie wszystko jest w porządku ale trzeba to sprawdzić.
Pozdrówka.
Dysia
Carpe diem...
dysia
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Aleksanderrr » 08 paź 2009 15:33

Jestem kierowcą zawodowym(pracuje w firmie transportowej) nie długo będę miał zabieg wszczepienia stymulatora. Czy po udanym zabiegu będę dalej mógł pracować w tym zawodzie? Proszę o odpowiedź.
Aleksanderrr
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez dysia » 08 paź 2009 16:45

Aleksanderrr napisał(a):Jestem kierowcą zawodowym(pracuje w firmie transportowej) nie długo będę miał zabieg wszczepienia stymulatora. Czy po udanym zabiegu będę dalej mógł pracować w tym zawodzie? Proszę o odpowiedź.

Od ponad roku mam stymulator DDDR. Normalnie prowadzę auto ( robię ok. 3000 tys km/msc). Spokojnie możesz pracować jako kierowca tylko nie możesz nic dźwigać przez min 6 msc po zabiegu a potem do 6 kg oburącz albo max 3 kg -lewą ręką. Poza tym - ciesz się pełnią życia....
Pozdrawiam.
Dysia
Carpe diem...
dysia
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez wojtek3321 » 14 lut 2010 20:23

:lol:
wojtek3321 napisał(a):Witam ! od 02-06-2009 mam wszczepiony icd jak na razie jest ok.
W piątek idę na zdjęcie supełków, jestem dobrej myśli.
Pozdrawiam ciepło Wojtek
wojtek3321
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez gibon » 03 lut 2011 14:28

Mam takie pytanie :)

Rozruch mam od 2 lat i od jakiegoś czasu mocno rozrusznik mi wystaje pod pachą, tak, że moge go dosłownie złapać jak za paczkę zapałek. Mam wrażenie jak by skóra do niego była przyklejona, dlatego też dając ręke mocno do tyłu czuje taki ból jak by ktoś mi tam robił pokrzywkę. Pewnie rozrusznik uległ przesunięciu. Mam racje ? 23 luty ide do kardiologa i mu to pokaże, boje się, że mnie wyślą na zabieg. Może się tak stać ?? Może mnie czekać zabieg ?? Miał ktoś z was coś takiego ??
gibon
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Mirek19 » 03 lut 2011 21:14

gibon napisał(a):Mam takie pytanie :)

23 luty ide do kardiologa i mu to pokaże, boje się, że mnie wyślą na zabieg. Może się tak stać ?? Może mnie czekać zabieg ?? Miał ktoś z was coś takiego ??

a nie możesz od razu zgłosić się na oddział kardiologiczny aby rozwiać swoje wątpliwości ???
Mirek19
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Stymulatory, defiblyratory