Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

SKURCZE KOMOROWE - NIEPOKOJĄCE OBJAWY

Problemy z arytmią komorową, nadkomorową, bigeminie, trigeminie, uczucie kołatania, walenia serca, podchodzenia do gardła, przeskakiwania itp.

SKURCZE KOMOROWE - NIEPOKOJĄCE OBJAWY

Postprzez iwonella89 » 25 paź 2010 12:51

Wczoraj idąc ulicą, myślałam sobie o cym przyjemnym, zero stresów i nagle znowu skurcz dodatkowy komorowy, dosyć bolesny, standardowo idący aż do gardła i dodatkowo takie jakby uderzenie krwi do głowy połączone z zawrotem głowy. Złapałam się barierki, to wszystko wydarzyło się tak szybko nim jeszcze zdąrzyłam się wystraszyć, więc to na pewno nie z nerwów. Wyciągnęłam telefon bo ten zawrót głowy bliski był wręcz omdlenia, chciałam dzwonić po siostrę ale odczekałam chwile i poszłam dalej. Pozostał tylko strach jak zwykle. Boje się, kardiolodzy mnie ignorują, zwalając to na nerwice ale te objawy są na prawdę przerażające, miałam echo i holtera. Echo dobre w holterze wykryto 3 skurcze dodatkowe komorowe, niby mało i każdy mówi, że jestem zdrowa ale objawy tych skurczów są tak silne, że nie wiem co robić
iwonella89
Użytkownik
Użytkownik

Re: SKURCZE KOMOROWE - NIEPOKOJĄCE OBJAWY

Postprzez tersa » 26 paź 2010 17:00

To na pewno nic grożnego 3 skurcze dodatkowe może mie nawet zdrowe dziecko, a że odczuwanie nieprzyjemne to fakt.
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kostek_ » 27 paź 2010 19:23

To że na holterze wyszły 3 pojedyncze skurcze świadczy jedynie że w tym dniu gdy miałaś holtera były akurat 3. To co opisujesz to być salwa lub inna forma połączenia się kilku skurczy dodatkowych ale to tylko takie gdybanie. Gdybyś miała taki incydent jak opisałaś ale w czasie używania holtera to wszystko było by jasne. Zdarza się że mocny skurcz dodatkowy powoduje taki stres i strach że adrenalina daje odczucie kręcenia się w głowie i pobudzenia. Czyli to samo co przy nerwicy lękowej.
Kostek_
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Jacek » 28 paź 2010 06:37

A czy macie przy skurczach uczucie palenia/gorąca w klatce ?

Ja mam gdy skurcz wystąpi przy wolnym rytmie serca, przynajmniej tak mi się wydaje, wtedy przerwa wyrównawcza po nim jest dłuższa i odczuwam takie uczucie, czy to możliwe ?
Jak się nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie.
Jacek
Administrator
Administrator

Postprzez tersa » 28 paź 2010 08:32

Ja często odczuwam ból w klatce , czasem utrzymujący się długo
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez iwonella89 » 03 kwi 2011 17:06

nie wiem już co mam robić, ostatnio skurcze tak bardzo się nasiliły, ja mam tak, że nie mogę zrobić nic szybko lub nawet chodzić muszę spacerem bo zaraz pojawiają się kopnięcia. Dodam, że są one bolesne, mam takie uczucie dławienia ale trwa to tylko moment, podczas skurczu. To uczucie jest tak bolesno-nieprzyjemne, że zawsze myślę, że gdyby to trwało choć chwilę dłużej to chyba bym umarła. Normalnie mnie dławi w gardle. Bardzo się boję że coś mi się stanie. Wyobraźcie sobie, że przez ostatnie 2 tygodnie miałam codziennie skurcze, więc zrobiłam sobie holter, i w tym dniu akurat nie miałam żadnego skurczu. Chyba zacznę wierzyć w pecha...
iwonella89
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Dodatkowe skurcze komorowe / nadkomorowe