Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Skurcze dodatkowe dokładnie

Problemy z arytmią komorową, nadkomorową, bigeminie, trigeminie, uczucie kołatania, walenia serca, podchodzenia do gardła, przeskakiwania itp.

Postprzez Helmut » 01 lis 2008 21:47

Prawdopodobnie ma skurcze dodatkowe ,choć ponoć każdy je ma ale ja je odczuwam. Boję się. Słyszałam że gromadne są groźne. Ja mam czasem 20 pod rząd. Lekarz dobry który mnie badał powiedział,że to nerwowe nawet nie usłyszłam,że to te skurcze. Zastanawiam się,czy to napewno one. No ale czy może być inna możliwość gdy czuje 2 uderzenia naraz? A nawet jeśli to to, nie informował mnie że jeśli się nasilą czy coś to że to groźne i wogóle. Więc jak to w końcu jest?W końcu chyba się zna na tym?
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Jak macie wy?

Postprzez Helmut » 01 lis 2008 21:54

Ile wy macie skurczy dodatkowych na dziń?I ile takich w seriach np 10 pod rząd?I czy mówili wam że to groźne? Słyszłam,że to nie to co częstoskurcz czyli że dod.skurcze naraz nie są groźne. Jak jest u was?
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Re: Jak macie wy?

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 08:52

jak sa pojedyncze to nie sa grozne....ja miałam holtera robionego w sierpniu i wyszło 2500 dodatkowych pobudzen komorowych, cos około 50 trigemini, 12 par, 4 przerwy, jakis tam czestoskurcz nadkomorowy i 133 tachykardie. I generalnie powiedzieli ze jest ok i mam si enie przejmowac bo gdyby sie łączyły wiecej to cos tzrebaby z tym zrobic. To jest meczoace dla nas ale nie leczą tego.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Re: Skurcze dodatkowe dokładnie

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 08:56

ale jak 20 pod rząd?????? :shock:
ja jezeli juz to mama skurcz i normalne udzerzenie, skurcz i normalne i tak np ze 20 razy, albo co 3 uderzenie...jakby było raz za razem to chyba jakies salwy sie to nazywa ale nie dam sobie głowy uciąc.
ale pewnie to nerwica :lol: ja niby tez ją mam chociaz walcze z tym ile moge bo tylko my sami mozemy z tego wyjsc.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Helmut » 02 lis 2008 11:01

Ale jakto.No właśnie sama pisałaś że masz co drugie 20 pod rząd i że nie da sie miec naraz właśnie o tym mówie ze to już się łączą a mówisz że to jkuż groźne a sama tak masz...?O_o
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 11:03

ale to nie sa pod rząd....pod rzad to miałbys kazde uderzenie ze skurczem. A ja jak mam to jest np co drugie uderzenie skurcz dodatkowy albo co trzecie ale taki stan nie utrzymuje sie długo, np w ciagu doby holter zanotował jedynie 50 takich skurczy a to nie jest duzo.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez marii » 02 lis 2008 11:04

Kasia Bieżuńska napisał(a):jakis tam czestoskurcz nadkomorowy

hehe też chciałabym mieć takie podejście do swoich częstoskurczów :D
życie byłoby o wiele prostsze 8-)
marii
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 11:07

ja mam takie teraz ale w trakcie czestoskurczu panikuje.....to bardzo dziwne ale napada mnie to w najmniej oczekwianym momencie i wcale sie nie mam czym denerwowac np ostatnio wyszłam z wanny i nagle taki paniczny lek w srodku, scisk, nogi jak z waty, rece sie trzesą i wyzsze tetno ....na holterze zanotowali max 153 a ja osobiscie podczas takich czestoskurczy tylko do 120 raz ale juz przy 90 czuje ze cos nie tak jest. I teraz nie wiem czy mój cisnieniomierz nawala czy tylko wtedy miałam takie wysokie tetno. Mam takie cos raz na ruski miesiac ale sa.
potem na drugi dzien czułam sie potwornie wymeczona, strasznie bola mnie wtedy barki ale to juz Abi wyjasniła mi dlaczego tak sie dzieje:)
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Helmut » 02 lis 2008 11:10

Ja sama nie wiem jak to jest. Nie pójdę na holtera bo się panicznie boję;p moze to smieszne ale tak jest zreszta kardiolog nie kazal wcale. A nie wiem co które mam uderzenie bo normalnie nie czuje swojego bicia tylko nagle przewrót,przewrót,przewrót. Najdziwniejsze jest ,że kiedyś w trakcie takiej serii przyłożyłam reke do klatki i słuchałam i czułam normalne bicie...natomiast w pojedynczych czuje uderzenie ktore nastepuje nagle po jakimś
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 11:13

mierz sobie tetno na tetnicy albo nadgarstku wtedy idealnie wyczuwa sie skurcze jako taka przerwe w biciu serca nawet jak nie czujesz w sercu ze cos sie dzieje. Ja np teraz mam róznie , czasami skurcze czuje czasami nie a wiem ze sa jak sprawdzam puls. Holtera nie ma sie co bac przeciez to nie boli :) ale rozumiem .....ja miałam takie cos ze sie wtedy bałam ze cos mam przyklejone, taki stres zeby to nie poodpadało no i co wykryje, ze tetno miałam cała dobe wyzsze niz mam normalnie. Ale to taki syndrom białego fartucha :)
moj wujek ma to samo ale bardzo mało tych skurczy, moze do 100 na dobe i tez mu lekarz nie dał holtera ale nafaszerował go jakimis lekami...wiesz co lekarz to inna dioagnoza i nie chodz tam gdzie mówią ze dobry lekarz bo to generalnie nie jest prawda, tak jak ja poszłam do niby dobrego a nic pogadac nie mogłam z nim.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Następna strona

Powrót do Dodatkowe skurcze komorowe / nadkomorowe