Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Skurcze dodatkowe dokładnie

Problemy z arytmią komorową, nadkomorową, bigeminie, trigeminie, uczucie kołatania, walenia serca, podchodzenia do gardła, przeskakiwania itp.

Re: Jak macie wy?

Postprzez Helmut » 02 lis 2008 11:20

Sama nie wiem co myśleć. Ni mogę mierzyć tętna bo zanim przyłożę rękę i się wslucham,to już minie.Na holtera się boję że wykryją mi arytmie;p a i tak bywa ze czasem czuje taki przewró raz na 2 tyg,to musiałabym nie wiem ile byc podłączona. A czasem czuje ileś pod rząd.Zwariuje. Dziwi mnie czemu kardiolog nie sprecyzowal co mi jest ani nie skierowal na rozpoznanie dokladne. Moze to widac w ekg i echo?Jakiś inny lekarz powiedział mi,że to widać nawet jak nie ma tego w trakcie badania,choc teraz utarlo sie ze tylko holter wykrywa.Ludzie,to po co ekg skoro takie zle?;/
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 11:28

no bo holter bada Cie cała dobe a EKG tylko przez chwilke, holtera pzrepisuja jak np na ekg cos wykryją albo jak Ty czujesz ze to trwa np kilka godzin, przerwa i znów, tak jak ja miałam.
No i chyba lepiej jak wykryja ta arytmie a nie bedziesz chodzic tak z tym i sie martwic i nakrecac i bedzie jeszcze gorzej. To jak z babkami co maja raka piersi...nie lepiej nie badac sie bo jeszcze mi cos wykryją. To jakis za przeproszeniem ciemnogród. Na echo wyjdzie Ci czy masz jakas tam wade serca np.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Helmut » 02 lis 2008 11:42

Nie mam wady serca miałam echo. Ale mozew to byl dobry kardiolog? Na wizyte u niego sa takie kolejki że ho. Czekałam kilka miesięcy. Może skoro nie zlecił holtera to jest ok? Właśnie w ekg nic nie wyszło
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 13:08

no to moze, skoro piszesz, ze to nie jest ciagle to nie jest tak zle i do tego serce zdrowe
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez abisynka » 02 lis 2008 13:10

helmut :)
zrób tego holtera - co wykaże to będzie a czasami nawet się nie uda na holterze upolować :) czegoś co się czuje. nie ma się czego bać - tak jak mówi kasia bo się bedziesz tylko niepotrzebnie nakręcać
Pamiętaj
są osoby które już nigdy nie zobaczą słońca
są osoby które nigdy nie usłyszą jak słowik śpiewa
są osoby które nigdy nie będą czuć tego co masz w sobie
wiec wstań i pokaż światu że żyjesz
po to aby nie pozwolić zatracić w sobie szczęścia i miłości
abisynka
Użytkownik
Użytkownik

Re: Skurcze dodatkowe dokładnie

Postprzez mlodypilot » 20 lut 2009 21:23

Witam nazywam sie krzysiek.Jestem młodym pilotem szybowcowym i w tym roku ubiegam sie o przyjęcie do wyzszej szkoly oficerskiej sił powietrznych w Deblinie w specjalności pilota myśliwskiego.Mialem pierwszy etap badan i po ekg kazali mi zrobic Holtera i echo serca.Echo wyszlo dobrze(wszystko w normie,a nawet mam troche większą prędkoś wyrzutowa krwi,lekarz mi powiedzial ze to dobrze bo serce wiecej moze)natomiast Holter wykrył 191dodatkowych pobudzen nadkomorowych na dobę.Mialem tetno max 171/min przy wysiłku i 52/min w czasie snu,a średnie wynosiło 81/min.Lekarze w komisji wojskowej powiewieji ze wszystko jest w jak najlepszym porządku i dostalem pozytywne orzeczenie.Teraz 3marca mam badania specjalistyczne dla pilotów samolotów naddzwiekowych i niewiem co mam zrobic.Czy te pobudzenia dodatkowe moga mi sprawić jakis problem w przejściu badan.Nigdy nie Mialem zawrotny głowy czy omdlen.Intensywnie trenuje(siłownia,basen).Prosze powiedzcie czy te wyniki sa dobre.Z Góry dziekuje za Pomoc
mlodypilot
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Dodatkowe skurcze komorowe / nadkomorowe