Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

przyczyna arytmii- ucisk na pień trzewny

Podziel się wrażeniami po przebytym zabiegu, operacji badaniu. Dowiedz się o skutkach ubocznych, stanie zdrowia po interwencji chirurgicznej.

przyczyna arytmii- ucisk na pień trzewny

Postprzez Marianna » 02 kwi 2010 20:20

chciałabym na wstepie napsiac,że u wielu osób ta jednostka chorobowa jest przyczyną arytmii- najróżniejszych od skurczy komorowych, poprzez migotania przedsionkó, tachykardie, bradykardię aż do częstoskurczy.
Choroba ma tez wiele innych objawow, lub nie daje zadnych.Nie każdy z ta choroba ma arytmię, nie każdy ma bóle brzucha czy dusznosci. Choroba ta moze zaburzyć wszytsko- od wzroku do płodnosci, a nawet wywołuje choroby psychiczne, bo organizm jest wyjałowiony ze wsyztskich substancji. Każdy przypadek jest inny i prosze nie sugerowac się tymi objawami, o których wyczyta sie w necie, bo każdy ma inne obajwy. Po krótce przyblize co to ejst za choroba i co to ejst pień trzewny.
Definicja choroby

Istotą choroby jest zwężenia pnia trzewnego czyli jednego z głównych naczyń tętniczych, doprowadzających krew do narządów jamy brzusznej (żołądek, jelita, wątroba).
Zwężenie to może powstać na tle miażdżycy, często jednak zdarza się, że jest spowodowane uciskiem przez fragment przepony. Zmniejszony dopływ krwi do żołądka i jelit powoduje zaburzenia ukrwienia tych narządów, co prowadzi do bólów po przyjęciu pokarmów oraz do zaburzeń trawienia.

Niestety mało kto umei poprawnie zdignozowac ten pień, mało kto umie zrobić dobre usg i nie każdy umei zrobić tomografię tego pnia, ale z tym juz jest najelpiej.Tomografia kwalifikuje nas do opercaji.

Ja sama już w innym watku pisąłam jak u mnei sie zaczela arytmai i kiedy i wkoncu znalalam ejj przyczyneCzeka mnei operacja. Nie wiem czy moja arytmia ustąpii, ale codzinnie modlę sie żeby tak było. Wielu osoom ustępuje:)

Odpowiem na ewentualne pytania.
Ostatnio edytowano 03 kwi 2010 15:47 przez Marianna, łącznie edytowano 1 raz
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Re: przyczyna arytmii- ucisk na pień trzewny

Postprzez tersa » 03 kwi 2010 08:20

Proszę napisz w jaki sposób lekarze wpadli na tę jednostkę chorobową ? W jakim konkretnie ośrodku zdiagnowzowano Cię. Jakie Ty miałaś objawy ?
Pozdrawiam, spokojnych zdrowych Swiąt.
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez tersa » 03 kwi 2010 08:22

Przepraszam, dopiero teraz spostrzegłam informację, że pisałaś już o tym, ale proszę , napisz w jakim wątku tego szukac.
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Marianna » 03 kwi 2010 09:12

Tutaj jest moaj historia dot . arytmii.
post13463.html?hilit=ciąża#p13463

Jak wpadli, ja po prostu szukaalm i szukałam przycyzny- nie wierzyłam,żw arytmie bez przyczyny uchwytnej, albo z pwodou nerwicy- oczywiscie ja nei mówie tu o tych osobach kóre mają do 500 skurczy dodoatkwoych na dobę i uważają że sa chore- bo to jest inna jednostka chorobowa , ktorą się leczy rzeczywiscie u psychiatry.

Znalałam lekarkę- prywatnie , która to diagnozuje i poszłam do niej. A informacje o pniu znalałam na forum, kóre niesttey zostało zlikidowane:(

-
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Badania / zabiegi / operacje