Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

proszę o pomoc

Bóle i kłucia w klatce, dziwne odczucia, nie wiesz co się dzieje, jesteś po zawale lub ze stwierdzoną chorobą. Ogólne forum o Twoim sercu.

proszę o pomoc

Postprzez katarzysia082 » 26 sie 2010 11:55

Witam mam 28 lat, leczę sie już u kardiologa mam nadciśnienie tętnicze i bardzo wysokI puls zażywam leki(isoptin 120 -2 razy dziennie,lokren 20 atoris40 pritor80 aspargin, tertensif) ostanio robiłam badania krwi i co mnie zdziwiło iż nigdy nie miałam problemów z cholesterorem całkowitym i ldl a tu nagle strasznie wysoki i dochodzą do tego trójglicerydy. strasznie szybko się męcze po badaniu wysiłkowym zdjęto mnie z taśmy po 1 minucie tętno wyniosło u mnie 189 a ciśnienie 90/45 aż mnie całą trzęsło. ostatnio miałam straszny ból w klatce piersiowej coś okropnego nie umiałam powiedziec słowa jakby mi słoń stanoł a do tego mnie paliło. co to może być. chciałabym sie jeszcze dowiedziec do czego służy badanie krwi o skrucie (CK) . PROSZE O SZYBKĄ ODPOWIEDZ
katarzysia082
Użytkownik
Użytkownik

Re: proszę o pomoc

Postprzez Kostek_ » 27 sie 2010 00:34

Przyczyn może być wiele, tak w ciemno można strzelać że być może to niedotlenienie mięśnia sercowego. Masz nadwagę ?

http://www.kardiolo.pl/ck.htm
Na przyszłość radze wpierw użyć google.pl a potem pytać :roll:
Kostek_
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez katarzysia082 » 27 sie 2010 08:12

TAK MAM NADWAGĘ. ALE CZY ZAPALENIE MIĘSNIA SERCOWEGO ,NIEDOTLENIENIE WYJDZIE Z EKG. CZY TO JEST GROŻNE I CZY KONIECZNA JEST W TYM MOMENCIE KORONOGRAFIA BO TAKA PROPOZYCJA PADŁA A JA SIE BOJĘ.
katarzysia082
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kostek_ » 27 sie 2010 12:03

katarzysia082 napisał(a):TAK MAM NADWAGĘ.

Więc znasz już jedną (być może i jedyną) przyczynę swoich problemów. Nadwaga to nie tylko kwestia wyglądu ale i zdrowia, szkoda że ludzie przypominają sobie o tym przeważnie gdy już jest problem ze zdrowiem czyli po fakcie. Ten sam problem co z palaczami kochającymi swój nałóg. Można próbować rzucać sto razy i nic z tego bo motywacji brakuje. Ale jak przyjdzie choroba i kostucha postraszy to rzucenie palenia wychodzi za pierwszym razem.

ALE CZY ZAPALENIE MIĘSNIA SERCOWEGO ,NIEDOTLENIENIE WYJDZIE Z EKG.

Może wyjść ale nie musi.

CZY TO JEST GROŻNE

Zarówno niedotlenienie serca jak i zapalenie mięśnia sercowego z cała pewnością można nazwać groźnymi.

CZY KONIECZNA JEST W TYM MOMENCIE KORONOGRAFIA BO TAKA PROPOZYCJA PADŁA A JA SIE BOJĘ.

Skoro lekarz stwierdził że jest konieczna to widocznie tak właśnie jest. Bać się nie masz czego. Muszą przecież jakoś sprawdzić jakie masz ukrwienie serca a koronografia właśnie do tego służy.
Kostek_
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez katarzysia082 » 28 sie 2010 09:09

wczoraj przed 10 wieczorem wracałam z pracy nagle zaczeło mnie strasznie kłuć serce po czym zaraz zwymiotował pianą dzisiaj od rana strasznie mnie boli w lewym boku
katarzysia082
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez tersa » 28 sie 2010 10:55

Więc czemu nie pójdziesz do lekarza ( dzisiaj do izby przyjęc najbliższego szpitala ) Na co zce4kasz dziewczyno?
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Bóle, kłucia, duszności (zawał, niedotlenienie) itp.