Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Powikłania przyjmowania Bisocardu

Masz obawy przed braniem leku, chcesz dowiedzieć się w jakich dawkach biorą go inni, jak się po nim czują, napisz.

Powikłania przyjmowania Bisocardu

Postprzez Oliffeczka » 11 lut 2011 11:56

Witam,
mój narzeczony od 4 lat leczy sie Bisocardem, jest po ablacji i szczerze mówiąc raczej średnio ma wrównane nadciśnienie. Martwi mnie, że nie chce iśc do lekarza żeby bisocard odstawić lub wymienić go na inny lek - mniej szkodliwy i łatwiejszy do późniejszego odstawienia. Żadna siłą nie jestem w stanie zaciągnąc go do specjalisty. Wobec powyższego mam pytanie - jakie są odległe skutki zżywania Bisocardu?? Nie pytam o działania niepożadane zawarte w ulotce leku, bo czytać potrafie, zależy mi na wiedzy co rzeczony lek w organiźmie "psuje" po dłuższym jego braniu.
Z góry wszystkim bardzo dziękuje.
Oliffeczka
Użytkownik
Użytkownik

Re: Powikłania przyjmowania Bisocardu

Postprzez AgaŁodź » 06 kwi 2011 09:50

Witam.
Ja brałam Bisocard po wykryciu u mnie arytmi. NIestety leki pomogły na miesiac ale bardziej działały skutki uboczne stosowania leku niż funkcja, którą miał spełniać. Ponieważ arytmia była ciągła i nie dawałam już sobie rady z życiem codziennym lekarz który mnie zdiagnozował po krótce przedstawił długotrwałe skutki brania leków na arytmię - prócz problemów okulistycznych, znacznego spadku ciśnienia, ciągłego zwiększania dawek leku występować mogą znacznie poważniejsze powikłania takie jak problemy z gruczołem tarczycy, depresje, a w konsekwencji i choroby psychiczne. Szczerze mówiąc ja już po krótkim czasie stosowania Bisocardu zauważyłam problemy z oczami i niestety okólary mnie nie ominęły.
W konsekwencji nie działania na mnie leków przeciwarytmicznych zostałam skierowana na ablację arytmi która o dziwo dała dobry efekt. Ale miałam dużo szcześcia, bo słyszałam od ludzi po przebytej ablacji, że niestety nie zadziałała na nich.
POzdrawiam serdecznie
Aga lat 31
AgaŁodź
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez AgaŁodź » 06 kwi 2011 09:50

Witam.
Ja brałam Bisocard po wykryciu u mnie arytmi. NIestety leki pomogły na miesiac ale bardziej działały skutki uboczne stosowania leku niż funkcja, którą miał spełniać. Ponieważ arytmia była ciągła i nie dawałam już sobie rady z życiem codziennym lekarz który mnie zdiagnozował po krótce przedstawił długotrwałe skutki brania leków na arytmię - prócz problemów okulistycznych, znacznego spadku ciśnienia, ciągłego zwiększania dawek leku występować mogą znacznie poważniejsze powikłania takie jak problemy z gruczołem tarczycy, depresje, a w konsekwencji i choroby psychiczne. Szczerze mówiąc ja już po krótkim czasie stosowania Bisocardu zauważyłam problemy z oczami i niestety okólary mnie nie ominęły.
W konsekwencji nie działania na mnie leków przeciwarytmicznych zostałam skierowana na ablację arytmi która o dziwo dała dobry efekt. Ale miałam dużo szcześcia, bo słyszałam od ludzi po przebytej ablacji, że niestety nie zadziałała na nich.
POzdrawiam serdecznie
Aga lat 31
AgaŁodź
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez pawdor » 24 kwi 2011 10:54

Trzeba się kontrolować okulistycznie raz na dwa lata, badać poziomy cukru i lipidów, patrzeć czasem na tętno i ciśnienie i nie martwić się.
Bisocard , tak jak i inne beta blokery, to jedna z lepiej przebadanych grup leków. Można ( kiedy potrzeba) brać je nawet dziesiątki(!) lat. Pacjenci po ablacji mają dość często skłonność do tachykardii, poza tym jeśli dochodzi nadciśnienie tętnicze, to beta blokery ( w tym bisocard) są najodpowiedniejsze.
Pacjenci biorący beta blokery przez wiele lat często trudno jest od tych leków odstawić, zwłaszcza z powodu tachykardii nieprzyjemnie odczuwanej i niepotrzebnej. Dlatego lepiej pozostawić beta bloker niż go odstawiać, jeśli ciśnienie jest za wysokie, to zwiększyć jego dawkę lub dołożyć inny lek obniżający ciśnienie.
pawdor
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Leki