Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Po trzeciej ablacji

Za szybkie lub za wolne bicie serca, przyśpieszony rytm.

Po trzeciej ablacji

Postprzez kawon » 08 lut 2011 19:50

witam,
jestem po trzecim zabiegu ablacji i przez pierwsze 6 tygodni moje samopoczucie było super! Chociaż wykonujący zabieg lekarz powiedział, że daje 70% pewności, że arytmie nie wrócą, myślałam że wszystko będzie dobrze. Niestety ostatnio arytmia wróciła i znowu mam napady migotania, trzepotania i częstoskurcze. Wprawdzie po zażyciu leków dolegliwości ustępują, ale martwi mnie, że kolejna próba "naprawienia" mojego serca okazała się nieudana. Mam pytanie czy ktoś miał podobne doświadczenia i czy jest nadzieja, że te moje arytmie są przejściowe i znowu wszystko wróci do normy, czy czeka mnie jednak kolejny zabieg. Ile razy można mieć abalcję?
kawon
Użytkownik
Użytkownik

Re: Po trzeciej ablacji

Postprzez Sofrozyna » 09 lut 2011 18:05

Ile razy ablację? Do skutku! O ile nie ma przeciwwskazań. Ja jestem też po 3 zabiegach i teraz ( minęło 1,5 roku od ostatniego) miewam czasem jakieś dziwne rytmy ale przechodzą po lekach a czasem same i nie są już tak uciążliwe jak na początku. Poczekaj jeszcze. Ile minęło od ostatniego zabiegu?
Sofrozyna
Użytkownik
Użytkownik

Re: Po trzeciej ablacji

Postprzez kawon » 09 lut 2011 18:47

minęło właśnie 2 miesiące od ostatniego zabiegu, różne napady arytmii mam codziennie od trzech tygodni. Z reguły jest to tylko nierówny rytm, który przechodzi w migotanie. Po większej lub mniejszej dawce Rytmonormu, miarowość wraca.
kawon
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Tachykardia / Bradykardia / Częstoskurcze