Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Pierwszy termin kontroli rozrusznika

Wszystko co nie pasuje do w/w działów

Postprzez gibon » 17 lut 2009 13:50

Witam...

Ech ręce mi opadają... przy wypisie z szpitala w Zabrzu po wszczepieniu rozrusznika dostałem instrukcje, że za miesiąc mam wpaść na kontrole rozrusznika... Niestety nikt mi nie powiedział, że mam się zaraz po wypisie udać do rejestracji... więc szczęśliwy, że mam już to za sobą udałem się do domu... Zadzwoniłem sobie dziś do rejestracji, o której godzinie wypadało by wpaść, a Pani zła, zdenerwowana odpowiedziała mi, że 1 kwietnia na 12.

I tu moje pytanie:

Rozrusznik wszczepiony 26 stycznia, L4 kończy mi się pod koniec lutego, chce iść do pracy już, termin kontroli 1 kwiecień, czy to coś złego, że nie po miesiącu a po 2 będę dopiero kontrolowany i czy mogę bez takiej kontroli wrócić po prostu do pracy ??

pozdrawiam :)
gibon
Użytkownik
Użytkownik

Re: Pierwszy termin kontroli rozrusznika

Postprzez Ferro » 17 lut 2009 16:03

gibon napisał(a):Pierwszy termin kontroli rozrusznika
Witam...

Ech ręce mi opadają... przy wypisie z szpitala w Zabrzu po wszczepieniu rozrusznika dostałem instrukcje, że za miesiąc mam wpaść na kontrole rozrusznika... Niestety nikt mi nie powiedział, że mam się zaraz po wypisie udać do rejestracji... więc szczęśliwy, że mam już to za sobą udałem się do domu... Zadzwoniłem sobie dziś do rejestracji, o której godzinie wypadało by wpaść, a Pani zła, zdenerwowana odpowiedziała mi, że 1 kwietnia na 12.

I tu moje pytanie:

Rozrusznik wszczepiony 26 stycznia, L4 kończy mi się pod koniec lutego, chce iść do pracy już, termin kontroli 1 kwiecień, czy to coś złego, że nie po miesiącu a po 2 będę dopiero kontrolowany i czy mogę bez takiej kontroli wrócić po prostu do pracy ??

pozdrawiam :)

:) Witaj Gibon!- haha- ja mialam wszczepiany stymulator rsynchronizujacy/tzw. mercedes wśród stmymulatorow/ z 3 elektrodami - i mialam identyczną sytuację jak Ty-gdy zadzwonilam tydzień przed terminem okazalo się ,ze powinnam byla od razu się zarejestrować-oczywiście nikt sie nie zajaknąl -gdy wychodzilam z kliniki.W końcu mnie wcisnela rejestratorka/ale i tak minęly 2 m-ce od zabiegu/ -bo ktos tam wypadl z kolejki.Ze mna nie bylo problemu- bo juz mialam rente chorobowa z innego powodu.Myśle ,ze powinienes skontaktowac sie z kardiologiem,ktory Cie zakwalifikowal do zabiegu i podpytac -,moze przyspieszy kontrole;;a zwolnienie ewentualne- na pewno da Ci Twoj lekarz domowy-jesli wyjasnisz sytuację!!-na pewno to zrobi- bo nie wezmie ryzyka na siebie-gdyby "nie daj Bog" -cos sie dzialo.Pozdrawiam Ferro :)
Ostatnio edytowano 17 lut 2009 22:46 przez Ferro, łącznie edytowano 1 raz
Ferro
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez dysia » 17 lut 2009 19:23

Hej Gibon!
Ja wiem, że to nie będzie dobra rada ale - jeśli coś jest nie tak z ustawieniami stymka - to raczej czułbyś się źle albo jak nie źle to gorzej niż dobrze... Jeśli czujesz się o.k - to nic się nie stanie jeśli wrócisz do pracy już. Jeśli nie uda Ci się przyśpieszyć kontroli przez kardiologa, który Cię kierował/operował - to w każdym większym centrum medycznym mają programatory do stymulatorów i mogą Twój też skontrolować - ale to kosztuje ok. 100 zł.
Sam zdecyduj czy chcesz iść do pracy z potwierdzeniem że wszystko o.k i spokojną głową = 100 zł czy czekasz na termin "państwowy"...
Carpe diem...
dysia
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Ferro » 17 lut 2009 22:50

;) ha-byłam pewna ,że odpisywałam Gibonowi na priv.- a tu patrzę- no nie- cosik niedobrze ze mną!!buziaki :)
Ferro
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez gibon » 18 lut 2009 09:47

no wszystko jest OK po za tym, że troszkę uwiera, ale to kwestia przyzwyczajenia chyba... ok więc ide do pracy... jest kryzys, ja pracuje w branży motoryzacyjnej, wole nie działać na nerwy dyrektorowi :) zresztą muszę przejść po miesiącu L4 badania kontrolne, a tam bede mial EKG robione więc tam chyba też mogą coś znaleźć jak by działało nie tak ? ;-)
gibon
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Inne dolegliwości