Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Nieudana ablacja

Podziel się wrażeniami po przebytym zabiegu, operacji badaniu. Dowiedz się o skutkach ubocznych, stanie zdrowia po interwencji chirurgicznej.

Nieudana ablacja

Postprzez Kai_89 » 11 lip 2011 15:26

Witam. Mam 22 lata i jestem po nieudanym zabiegu ablacji. Nieudanym gdyż nie udało się wywołać częstoskurczu więc nie było jak wypalać. Moja przypadłość to "intermitujący zespół preekscytacji" . Mam WPW ale beż żadnych objaw. Widoczne jedynie zmiany w EKG ale to też nie zawsze. Pierwsza ablacja się nie udała ale jednak chciałbym poddać się drugiemu zabiegowi. Czy jest jakaś szansa, że tym razem się powiedzie? Jeśli tak to jakie mniej więcej są szansę? Z góry dziękuję za pomoc
Kai_89
Użytkownik
Użytkownik

Re: Nieudana ablacja

Postprzez Kai_89 » 17 lip 2011 13:39

Tyle wyświetleń i ani jednej odpowiedzi? Myślałem, że na forum uzyskam jakąś opinię. Prosiłbym bardzo kogoś kompetentnego o wypowiedzenie się.
Kai_89
Użytkownik
Użytkownik

Re: Nieudana ablacja

Postprzez Scarlett72 » 17 gru 2011 20:29

Witaj Kai_89 :)
Bardzo dawno mnie tu nie było jednakże postanowiłam zajrzeć i....natknęłam się na Twój post. Widzę, że nie jest najnowszy ale......może zajrzysz i przeczytasz to co mam do napisania :)
Jestem dużo starsza od Ciebie ale na zaburzenia rytmu choruję od 2005 roku. Miałam już cztery ablacje i jedną "nieudaną" podobnie jak TY :) Ta "nieudana" była trzecim podejściem do zabiegu i podobnie jak u Ciebie nie udało się wywołać częstoskurczu i lekarze nie mieli nic do roboty :) Jak widzisz po tej "nieudanej" próbie miałam kolejne ablacje więc zawsze jest szansa, że i tym razem u Ciebie uda się wywołać częstoskurcze i zrobić ablację czego Ci z całego mojego "połatanego" serca życzę. Piszę "połatanego" bowiem jestem po dwóch poważnych operacjach na otwartym sercu bo mam wrodzoną wadę :) Ostatnią ablację miałam 17 października 2011 więc dokładnie dwa miesiące temu. Czuję się świetnie :)
Jeśli możesz to napisz mi proszę gdzie odbyła się Twoja ablacja ? Ja miałam wszystkie w warszawskim Instytucie Kardiologii w Aninie i jeśli chcesz mogę dać Ci namiary :)
Serdecznie pozdrawiam i życzę zdrówka
Scarlett
Scarlett72
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Badania / zabiegi / operacje