Witam .
Zwracam się do Państwa z prośbą o radę ponieważ już sam nie wiem co mam robić...
Mam 21 lat . Miałem arytmię serca 2 lata . W Listopadzie 2009 r miałem ablację w Warszawie nie dokończoną ale nie było możliwości kontynuowania ablacji ze względu na występowanie arytmi zbyt blisko ,,jakiegoś"pierścienia ( Przepraszam za używana terminologie ale kompletnie się na tym nie znam). Mimo tego moja ablacja podobno się udała ponieważ jak wcześniej miałem dodatkowych skurczy 35 tysięcy to po holterze (po ablacji) wystąpiły tylko 2 . Na początku było wszystko w porządku aż pewnego razu ( po upływie jakiś 4 miesięcy) zacząłem odczuwać bardzo silne , piekące skurcze w klatce piersiowej . Poszedłem z tym do mojego kardiologa , ale powiedział że mam się tym nie przejmować ponieważ dodatkowe skurcze zdarzają się każdemu człowiekowi i że to pieczenie to pewnie takowy skurcz oraz że nie ma sensu robienie ponownych badań (holtera) ponieważ i tak nic nie wykryje ( lekarz stwierdził to po tym jak powiedziałem mu że pieczenie w klatce występuje u mnie co drugi dzień) . Więc po rozmowie z lekarzem już się nie przejmowałem tymi dodatkowymi skurczami ale one nadal się pojawiały więc znów poszedłem i ta sama rozmowa... Żyje w ciągłej niepewności , boje się spać bo słucham swego serca , od jakiś 4 miesięcy niemalże codziennie mam biegunke , zawroty głowy oraz nagle mnie łapie tak w gardle i myślę że się zaraz uduszę... Ale jak się czymś zajmę to najczęściej mija lęk do czasu kiedy sobie znowu o tym nie przypomne... Nie wiem już sam czy to może nadal coś z sercem czy może to jakaś nerwica???? Jak byłem z tym u swojego lekarza rodzinnego to dostałem tylko jakieś ziółka na uspokojenie więc normalnie nie mam ochoty już iść ze względu na to że w końcu wezmą mnie za hipohondryka ... Nie wiem co się ze mną dzieje ... Bardzo proszę o radę ... Może komuś coś mówią te objawy ??? W internecie te objawy przypisywane są do wielu chorób a ja już sam nie wiem... Dodatkowo powiem tylko że czasem mnie telepie jak się boje , miałem robione eeg które nic nie pokazało . Z góry dziękuję za jakś kolwiek odpowiedz i pozdrawiam serdecznie