Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Nerwica zabija?

Stany lękowe i nerwicowe związane ze zdrowiem, obawy przed pogorszeniem, życie w ciągłym strachu. Dowiedz się jak temu zaradzić i pomóc sobie.

Nerwica zabija?

Postprzez Helmut » 01 lis 2008 21:58

Nerwica zabija?

Czy jeśli ma się dodatkowe skurcze,tudzież czestoskurcze i inne zaburzenia np zwalnianie serca co przy wadzie jest groźną arytmią,to jeśli wady są wykluczone i jest to na tle nerwowym znaczy,że nie jest groźne?Ponoć na nerwicę się nie umiera a na takie rzeczy jak arytmia z nerwów??;/
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Re: Nerwica zabija?

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 08:48

mi kazdy lekarz mówi co innego...na pogotowiu, ze to na tle nerwowym, jeden kardiolog, ze to przemeczenie , drugi, ze w sumie nie wie z czego to sie bierze a ten ostatni ( tzn ta bo to babka) powiedziała, ze to od przebytych w dziecinstwie stanów zapalnych ( jakies tam anginy, migdałki, brałam gentamecyne) i ze od tego mam niewielką niedomykalnosc 2 zastawek i dlatego czuje te skurcze.....tego sie ponoc nie leczy, chyba ze jest ich strasznie duzo, ja mam 2500 na dobe i powiedzieli zyj sobie z tym i tyle ;)
mam tez jakies tam czestoskurcze nadkomorowe no to dostałam leki doraznie i tyle. Ale z tego co mi tam którys z kolei lekarz mówił to czestoskurcze juz nie sa takie fajne jak dodatkowe skurcze i juz trzeba sie tym zajac ale generalnie kazdy uspokaja ze jak zdrowe serce to sie nie ma czym za bardzo martwic bo strach napedza dodatkowe skurcze i koło sie zamyka.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Helmut » 02 lis 2008 11:21

Tak ale jednak wszyscy twierdzą że na nerwice się nie umiera;/ super...a na częstoskurcz z nerwicy czy cos?;/
Helmut
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 02 lis 2008 11:33

nie wiem czy czestoskurcze sa z nerwicy czy nie, tego i zaden lekarz nie wyjasnił, po czestoskurczach masz mogoatnie przedsionków jesli to nadkomorowe. Migotanie nieleczone i chyba tez te czestoskurcze moga prowadzic do jakis przerostów ale ja sie na tym nie znam i nie zagłębiam bo co sie bede nakrecała.
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Nerwica i depresja