Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Nerwica objawy

Stany lękowe i nerwicowe związane ze zdrowiem, obawy przed pogorszeniem, życie w ciągłym strachu. Dowiedz się jak temu zaradzić i pomóc sobie.

Re: Nerwica objawy

Postprzez Aleksandra » 17 wrz 2010 16:20

dziekuje za odp lecz duzo osob mi mowi o tym zebym sie tym nie przejmowala jesli chodzi o te powtarzanmie czynnosci lecz to jest strasznie uciazliwe jak nawet niemoge sobie za przeproszeniem glupiego obiadu spokojnie zjesc bo juz musze cos poprawic cos dotknoc czy zrobic ale trudno tak widocznie ma byc niewazne a co do tego ze sie tak wszystkim denerwuje jak wspomnialam we wczesniejszym wpisie to niewiem jak nad tym panowac teraz to juz prawie codziennie mi sie to przytrafia i jestem tym juz zmeczona bo to jest straszne uczucie jak oblewa mnie zimny pot rece mi drza kluje mie czesto pod lewa pacha wyskakuja mi plamy po ciele i na twarzy jest mi slabo i najchetniej schowalam bym sie wtedy pod ziomeie zeby mnie nikt nie widzial to jest okropne uczucie ale niewiem co mam zrobic zeby tak nie bylo mam tak juz od dawna ale jakos nie mija prosze o jakies rady pozdrawiam
Aleksandra
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kubek_Piekarzanin » 27 paź 2010 15:19

Witam, ostatnimi czasy mam problem. Byłem na meczu i trochę śpiewałem skakałem i bawiłem się i trochę się wymęczyłem, lecz w pewnym momencie zaczęło robić mi się słabo, ale to normalne, bo po prostu byłem bardzo zmęczony więc pomyślałem sobie, że wezmę kilka głębszych oddechów i mi przejdzie. Niestety myliłem się.. Oddychałem bardzo głęboko próbowałem uspokoić serce, bo czułem, że bardzo szybko biję, ale też miałem momenty, że nie uderza w ogóle. I w pewnym momencie cały ciało oblało jak by taki zimny pot, aż zaczołem się trząść z zimna, ale to nie koniec. W pewnym momencie od nóg zaczęło iść mi w górę takie mrowienie, dreszcze, rwanie nie wiem jak to jeszcze nazwać. W pewnym czasie zaczęło też iść mi to od barków w stronę dłoni i wykręciło mi dłonie, a dokładnie palce ... Nie potrafiłem tego kontrolować... Później poszło to w górę i wykręciło mi usta tzn żuchwe... Nie wiedziałem co mam zrobić. Czułem jak bym miał dostać za chwile zawału, a czasami padaczki. Musiałem sobie usiąść, bo nogi mi się zginały. Przeszło mi to po około 10 min.
Teraz mam tak, że gdy zasypiam to budzę się z paniką i brakiem tchu i czuje jak mi znów całe ciało mrowieje.. Wtedy szybko wstaje z łóżka i próbuje to rozchodzić i pomaga.

Pomóżcie.. Co to może być?
Kubek_Piekarzanin
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Mirek19 » 27 paź 2010 20:35

wskazana wizyta u lekarza rodzinnego z sugestią otrzymania skierowania do kardiologa...
radzę nie lekceważyć objawów :o
Mirek19
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez tersa » 28 wrz 2011 10:55

To tulko znaczy, że jesteś zdrowym człowiekiem. Zdrowi ludzie nie czu8ją swoich organów.
Pozdrawiam
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Nerwica i depresja