stracatella napisał(a):Powszechnie wiadomo, że nerwica może odbijać się na układzie krwionośnym (czego boleśnie doświadczam) albo pokarmowym, ale jakie mogą być inne objawy?
Może ktoś ma coś takiego jak ja?
Od ok. roku miewam okresowo (z kilkumiesięczną przerwą), choć czasem cały dzień, takie niebolesne zrywania mięśni w różnych miejscach np. czasem lekko drga mi palec wskazujący, czasem palec i kciuk razem, bywa ze mam takie ruchy mieśnia na nosie, albo w plecach lub klatce piersiowej (takie napinanie się i rozluźnianie mieśnia) czy powieka (dolna lub górna) jak przy braku magnezu - tyle ze te drgania można zaobserwować gołym okiem.
Zdarzyło mi się kilkarazy takie spięcie chwilowe górnej wargi koło dołka nosowego.
Okropnie drażniące!![]()
W szpitalu powiedziano mi ze mam nerwice wegetatywną. Czy te objawy sa typowo nerwowe czy też można podejrzewać epilepsję?![]()
Miałam badanie EEg i Mri - jeden neurolog opisał eeg jako nieprawidłowe z tendencją do uogólniania (padaczka????) drugi że zapis jest typowy dla ucisku kręgosłupa (odcinek szyjny).
Jeden nakazał leki drugi zakazał![]()
No i co robić dalej? Co będzie się działo jeśli nie podejmę żadnych kroków, a to np padaczka?
A może też tak macie przy nerwicy???
pozdrawiam
Nie jestem neurologiem, ale opisywane przez Ciebie drżenia mięśni podskórnych wędrujące po ciele nijak nie pasują mi do padaczki. Elektrolity - bardzo prawdopodobne. Emocje - czasem daja takie tiki nerwowe. Ale groxnych rzeczy bym się tu nie dopatrywał. A opisów EEG z opisem w granicach normy to prawie nie widziałem (a trochę ich oglądałem)