Witam serdecznie. Mam na imię Marcin i mam 24 lata i mam stwierdzoną u siebie nerwice lękową od jakiegos roku,tzn stwierdzono tak ponieważ juz wszystko wykluczylem odwiedzajac juz chyba z tuzin lekarzy roznych specjalizacji i robiac badania.Wczesniej bylem u Kardiooga mialem robione badania EKG, a ostatnio mialem tez badanie Echokardiograficzne serca i jest wszystko wporzadku,podobno mam sie niczym nie martwic ,nie mam zadnych wad serca ,zmian w sercu,nic sie nie dzieje.Cisnienie obecnie i w ostatnich tygodniach mam zawsze dobre w granicach 120/80 i puls od 55 do 70 ale....no wlasnie ale nie wiem jak to opisać przewaznie jak sie poloze i leze chociaz tez rzadko siedzac i w ruchu odczuwam jak mi mocno WALI serce tzn nie szybko bo nawet puls mam wtedy w granicach 60 zawsze tylko MOCNO(mocne uderzenie),czuje poprsotu jak by mi chcialo z klatki wyskoczyc podczas kazdego uderzenia..czasami mam wrazenie jak bym chwilowo zwalnialo..przewaznie jak leze to trzymam reke na klatce tak jak bym chcial je zahamować troche,tak mocno bije ze czuje je też bez przykladania reki,slysze je i nawet widze jak mi sie skura lekko trzęsie na klatce od kazdego uderzenia ..nawet dziwnie mi sie oddycha wtedy,bo tak nie rowno jak by,nie moge plynnie oddychac,nie moge zasnac..czasami tez jakies lekkie bole czy klucia w okolisach serca i po lewej stronie, ale rzadko ,wystepuja też lekkie dusznosci,nie wiem czy je powiazac z nerwica bo jestem alergikiem i jak cos pyli to mnie lekko dusi w oskrzelach,katar itp i nie wiem czy dusi od nerwicy czy alergii trudno mi czasami okreslic:(no i z tym sercem dopóki nie zasne to tak jest...pozniej juz zasypiam, zapominam i sie uspokoją takie uderzenia,ale po przebudzeniu powracaja lecz nie zawsze.. Nie wiem od czego to jest,czy ja sobie to sam nakręcam czy to nerwica ma tez takie objawy,zaznaczam ze nie zawsze to mam to znaczy nie kazdego dnia,ogolnie uprawiam intensywnie sport i moze tez serce pozniej wtedy tak pracuje..nigdy nie mialem w zyciu problemow z sercem,ani takich uderzen co to moze byc,wyprowadza mnie to z rownowagi i strasznie to męczące i BOJE SIE??? niby wyszlo ok a ja mam takie dolegliwosci