Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Nerwica a problemy z sercem

Stany lękowe i nerwicowe związane ze zdrowiem, obawy przed pogorszeniem, życie w ciągłym strachu. Dowiedz się jak temu zaradzić i pomóc sobie.

Postprzez AstralStyleRevival » 07 maja 2009 10:26

Witam serdecznie. Mam na imię Marcin i mam 24 lata i mam stwierdzoną u siebie nerwice lękową od jakiegos roku,tzn stwierdzono tak ponieważ juz wszystko wykluczylem odwiedzajac juz chyba z tuzin lekarzy roznych specjalizacji i robiac badania.Wczesniej bylem u Kardiooga mialem robione badania EKG, a ostatnio mialem tez badanie Echokardiograficzne serca i jest wszystko wporzadku,podobno mam sie niczym nie martwic ,nie mam zadnych wad serca ,zmian w sercu,nic sie nie dzieje.Cisnienie obecnie i w ostatnich tygodniach mam zawsze dobre w granicach 120/80 i puls od 55 do 70 ale....no wlasnie ale nie wiem jak to opisać przewaznie jak sie poloze i leze chociaz tez rzadko siedzac i w ruchu odczuwam jak mi mocno WALI serce tzn nie szybko bo nawet puls mam wtedy w granicach 60 zawsze tylko MOCNO(mocne uderzenie),czuje poprsotu jak by mi chcialo z klatki wyskoczyc podczas kazdego uderzenia..czasami mam wrazenie jak bym chwilowo zwalnialo..przewaznie jak leze to trzymam reke na klatce tak jak bym chcial je zahamować troche,tak mocno bije ze czuje je też bez przykladania reki,slysze je i nawet widze jak mi sie skura lekko trzęsie na klatce od kazdego uderzenia ..nawet dziwnie mi sie oddycha wtedy,bo tak nie rowno jak by,nie moge plynnie oddychac,nie moge zasnac..czasami tez jakies lekkie bole czy klucia w okolisach serca i po lewej stronie, ale rzadko ,wystepuja też lekkie dusznosci,nie wiem czy je powiazac z nerwica bo jestem alergikiem i jak cos pyli to mnie lekko dusi w oskrzelach,katar itp i nie wiem czy dusi od nerwicy czy alergii trudno mi czasami okreslic:(no i z tym sercem dopóki nie zasne to tak jest...pozniej juz zasypiam, zapominam i sie uspokoją takie uderzenia,ale po przebudzeniu powracaja lecz nie zawsze.. Nie wiem od czego to jest,czy ja sobie to sam nakręcam czy to nerwica ma tez takie objawy,zaznaczam ze nie zawsze to mam to znaczy nie kazdego dnia,ogolnie uprawiam intensywnie sport i moze tez serce pozniej wtedy tak pracuje..nigdy nie mialem w zyciu problemow z sercem,ani takich uderzen co to moze byc,wyprowadza mnie to z rownowagi i strasznie to męczące i BOJE SIE??? niby wyszlo ok a ja mam takie dolegliwosci :( i czy ECHOKARDIOGRAFICZNE badanie serca wystarczy by kardiolog stwierdzil ze jest wszystko dobrze???Bardzo bym prosil Panie doktorze o jakas odpowiedź? Pozdrawiam. :cry:
AstralStyleRevival
Użytkownik
Użytkownik

Re: Nerwica a problemy z sercem

Postprzez Steven » 28 sie 2009 08:58

Hej!!
Ja mam dokładnie te same objawy co ty kolego! Tez nie mam zadnych wad serca itd. Robiłem ekg, cisnienie, próba wysiłkowa, echo serca, wszystko w normie!! jestem zdrów jak ryba!!
Moj kardiolog powiedzial mi ze to chyba nerwica. tez jak siedze leze czuje mocne uderzenia serca, nic mnie nie boli serce bije równo i miarowo, ale czuje jego uderzenia na calym ciele, jak leze w nocy to slysze sie wyraznie, na piersi widze jak sie rusza.. Podczas dnia jak siedze i zaczne o tym myslec to pojawia sie lęk takie dziwne uczucie, w nocy mam to samo, taki lęk, czasami wydaje mi sie ze zaczynam jakos plytko oddychac, albo momentami ze nie moge oddechu złapac, no a wtedy pojawia sie juz mega stres:/ jak o tym nie mysle jestem zajety czyms, albo moje mysli sa skupione na czyms zupelnie innym wogole tego nie czuje!! lekarz zalecil mi wiecej luzu, nie stresowac sie tak mocno, nie myslec o tym, mniej nerwów, jeść regularnie, wysypiać się, dieta... Nic sie na to chyba nie poradzi, trzeba poprostu nie mysklec o tym ,nie nakręcać się..
Steven
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez czarnulek19 » 20 paź 2009 10:21

ja tez mam nerwice lekowa niedaje rady mam mnustwo objawów pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
czarnulek19
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Bieszczadnik » 02 gru 2010 22:03

czarnulek19 napisał(a):ja tez mam nerwice lekowa niedaje rady mam mnustwo objawów pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Dasz rady Bracie- nie poddawaj się, to jest tylko w twojej głowie...
Bieszczadnik
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Nerwica i depresja