Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Najpierw holter?

Wszystko co nie pasuje do w/w działów

Najpierw holter?

Postprzez MarcinDec » 06 lut 2009 11:56

Najpierw holter?
Byłem dwa dni temu u kardiologa. Zlecił mi wykonanie holtera EKG, podejrzewając napadowy częstoskurcz nadkomorowy. Badanie mam za trzy dni, a od wczorajszego wieczora skurcze wyjątkowo mi dokuczają. Nie mam żadnych leków. I tak się zastanawiam, czy jakoś wytrzymac do holtera i dopiero z wynikami pójść raz jeszcze do kardiologa, czy lepiej udac się do niego jeszcze dzisiaj, aby cos mi przepisał na wyciszenie serca? Dodam, że dzisiaj musiałbym iść do zupełnie innego lekarza i nie wiem, czy nie odprawi mnie bez żadnego leku :(
MarcinDec
Użytkownik
Użytkownik

Re: Najpierw holter?

Postprzez abisynka » 06 lut 2009 13:05

bardzo ci dokuczają te skurcze? tak ze mdlejesz czy nie mozesz oddychać? jeżeli tak to koniecznie idź. ale jeżeli dajesz jeszcze rade do się wstrzymaj.
dlatego że jak weźmiesz leki na wyciszenie serca to co innego wyjdzie ci na holterze,
szczerze to ci powiem lepiej mieć niezłe szaleństwa serca gdy się ma holtera. bo wtedy jest sznsa by to uchwycić i dobrze zdjagnozować.
często jest tak że na holtera nie udaje się nic złapać. więc czym więcej szaleje tym większe sznase na wyjaśnienie tego co jest.
Pamiętaj
są osoby które już nigdy nie zobaczą słońca
są osoby które nigdy nie usłyszą jak słowik śpiewa
są osoby które nigdy nie będą czuć tego co masz w sobie
wiec wstań i pokaż światu że żyjesz
po to aby nie pozwolić zatracić w sobie szczęścia i miłości
abisynka
Użytkownik
Użytkownik

Re: Najpierw holter?

Postprzez MarcinDec » 06 lut 2009 19:48

Nie jest aż tak źle, żebym mdlał :) Tyle tylko, że jakoś wyjątkowo szybko wali mi dziś to serce. Na dodatek jestem przeziębiony, więc wrażenia mało fajne.
Czekam w takim razie do poniedziałku do holtera.
MarcinDec
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Inne dolegliwości