Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Leki przeciwzakrzepowe w połączeniu z innymi lekami

Masz obawy przed braniem leku, chcesz dowiedzieć się w jakich dawkach biorą go inni, jak się po nim czują, napisz.

Postprzez Anemi747 » 07 lis 2009 18:01

Witam serdecznie.
Mam 56 lat. Jestem 2,5 miesiąca po zabiegu ablacji cieśni obu przedsionków oraz izolacji żył płucnych . Obecnie biorę LETROX 50, BIOSOTAL 80 oraz WARFIN. Mam problem z okiem zaćma/i lekarz okulista przepisał mi receptę na takie leki: NILOGRIN 10mg oraz VITREOLENT z zastrzeżeniem że powinnam najpierw skonsultować to z kardiologiem czy mogę to zażywać. Bardzo proszę o opinię w tej sprawie. W trakcie leczenia na serce na skutek Amiodaronu dostałam silną nadczynność tarczycy która w trakcie leczenia przeszła w niedoczynność. Na ulotkach obu leków są ostrzeżenia dot.i zaburzeń tarczycy jak i stosowanie leków przeciwzakrzepowych. Czy mogę bezpiecznie zażywać zapisane leki?
Anemi747
Użytkownik
Użytkownik

Re: Leki przeciwzakrzepowe w połączeniu z innymi lekami

Postprzez casia81 » 24 mar 2010 11:34

Witam Panią, wiem, że już trochę czasu upłynęło od Pani postu, ale ja też przyjmuję WARFIN i wiem, że bardzo trzeba przy nim uważać na to jakie leki się stosuje, i co się je ( w nadmiarze oczywiście nie zalecane są produkty zielone zawierające wit K). Jeśli chodzi o leki to nie wskazane są Apapy, i podobne leki p. bólowe, WSKAZANY jest czyscty PARACETAMOL. Nie powinno się przyjmować np ANTYBIOTYKU AUGMENTIN, bo on szalenie wchodzi w interreakcję z WARFINEM, połknęłam Augmentin i wylądowałam w szpitalu bo mi się tak krew rozrzedziła. Proszę poprosić kardiologa o wyszczególnienie co można a czego nie w Pani przypadku, bio widzę, że łyka Pani inne leki, których nie znam.

Pozdrawiam Kasia
casia81
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Leki