Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

koronografia

dr. Edward Koźluk - elektrofizjolog

koronografia

Postprzez gera » 28 paź 2009 09:45

Witam panie doktorze. Jestem bardzo zaniepokojona :( moja mama ma 57 lat choruje na nadczynnosci tarczycy. Juz 6 razy miała podawany jod radioaktywny , ktory nie przynosi zadnych rezultatow :( przy czym mamusia choruje na serduszko. ma duzy przerost komory lewej, niedomykalnosci zastawki mitralnej i trojdzielnej, wytworzyło sie rowniez nadciscienie płucne na rowniez bradykardie.W tej chwili przebywa w szpitalu na oddziale internistycznym. Wiem od lekarzy prowadzacych ze mama wymaga natychmiastowej operacji serca. Lecz zaden lekarz nie chce sie podjac tej operacji ze wzgledu na tarczyce i zaden endokrynolog nie chce podjac sie operacji tarczycy ze wzgledu na serce. I tak kolko nam sie zamyka :( Z tego co mowia lekarze to nie ma szans na dłuzsze przezycie chyba ze uda sie zoperowac serce ale do tego jest potrzebny kontrast z jodem radioaktywnym czego mama nie moze miec :( Moje pytanie do doktora : czy sa jakies zamienniki dla kontrastu a głownie jodu , czy koronografia moze byc zastapiona TK, czy Pan doktor nie "zaopiekowałby" sie mama????????? Prosze o szybka odpowiedz.
gera
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do PYTANIE DO EKSPERTA