koronarografia
Witam naszego pana Doktora! mam nadzieję,że mogę jeszcze podpytać o ważną dla mnie sprawę.Otóż na 10 .10. mam wyznaczony termin koronarografii/nie jestem pewna gdzie powinnam to pytanie wpisać-bo utworzyłam już wątek o stmutatorze INSYNC/.Otóż podjęłam/prawie/ostateczną decyzję,aby "zrejterować" z tego badania/tym bardziej ,,ze wyszły "nici" z kontroli stymulatora i na razie nie wiem -kiedy uda mi się to wykonać. Rzecz w tym że-plącząc się w internecie-trafiłam na opis tomografu komputerowego-64 rzędowego/tzw.Siemens Somatom Sensation 64 Cardiac/.Ten tomograf pozwala na przeprowadzenie nieinwazyjnej diagnostyki kardiolo,; z oceną serca,jego funkcji ,naczyń wieńcowych itd.-badanie może stanowic metodę zastępczą dla inwazyjnej koronografii. Jest taki na Strusia W Poznaniu! Mój problem,na który nie znalazłam odpowiedzi-to===czy jest możliwe takie badanie przy wszczepionym stymutatorze?--czy mam zapomniec,że mogłam takie badanie wykonać przed wszczepieniem układu resynch.?-a teraz pozostaje mi jedynie koronografia?-==pozdrawiam b.b. serdecznie