Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Jak to jest z ta nerwica?

Stany lękowe i nerwicowe związane ze zdrowiem, obawy przed pogorszeniem, życie w ciągłym strachu. Dowiedz się jak temu zaradzić i pomóc sobie.

Postprzez Ksiaze » 30 sty 2009 02:07

Jakie sa wlasciwie objawy? Bo moze i ja mam nerwice? Czy to genetycznie dziedziczne?

Pikawa mi wali mocno od 4 dni, a od 2 nocek nie moge zasnac. Jak zaczalem brac betabloker (16 dni temu) wszystko bylo cacy. Dopiero po kiklkunastu dniach, serducho zaczelo wolniej bic, a dwa dni pozniej mocno. Najpierw nad ranem mnie przebudzilo. Potem pol nocy. W koncu non stop, nie daje zasnac. Czy to wina tych tabletek, czy to przejsciowe? A moze to nerwica? Rano nie wzialem piguly, zobaczymy co bedzie. Mam recepte na inny betabloker Tenoretic - kombinacja bb, srodka moczopędnego ileku. Zamienic? Kurcze, ci lekarze nic dokladnie nie powiedza, moze i dla nich to rutyna, ale my czasem lubimy duzo wiedziec.

Wracajac do nerwicy, jakie symptomy ma czlowiek? Ja na przyklad, mowie sobie, przestan sie przejmowc tym wszystkim, ale cos we mnie siedzi i nie daje nawet spokojnie zasnac, a nawet polozyc sie do lozka. Taki lek. Czy to juz nerwica?

Pozdrawiam
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Re: Jak to jest z ta nerwica?

Postprzez Kasia Bieżuńska » 30 sty 2009 08:10

tez tak czasami mam ze nie zasne kilka nocy bo czym sie martwie i denerwuje, rozbudze sie i juz mowy nie ma o spaniu...to normalne
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Ksiaze » 30 sty 2009 12:40

No to uwaga, ciaga dalszy.

Wczoraj wypilem porzadny kielich czerwonego winka. W ten dzien spalem 3-4 godziny i bylem death. Polozylem sie w ciuchach pod koc, obudzilem sie po 3 godzinach (jakim cudem zasnalem, nie wiem, chyba bylem az tak bardzo zmeczony). Serce nie dosyc ze wciaz bilo mocno to jeszcze blisko 100/min. No to mowie "dupa", jest jeszcze gorzej. Siegnalem po pol tabletki Metanololu i pol takiej innej na uspokojnie (dodam ze rano nie wzialem piguly). Znow jakims cudem zasnalem. Budzilem sie moze tylko 2-3 razy w nocy. Jest 7:30 rano. Calkiem niezle. Dlugo spalem. Ale cos jakby cicho. Serce juz tak nie wali, puls w normie ok. 70/min. I badz tu madry, czy to od tabletki , czy wrocilo jakby na "swoje" miejsce. Ja sie nie denerwuje od 3 tygodni, zyje wzorowo, dietetycznie, sporo ruchu (jak na aktualne warunki), a serce sobie bije jak chce, raz mocno, raz jest OK. Cisnienei tez skacze, przez dwa dni nie mierzylem, ale zgaduje ze bylo 165/100. Tylko co ja takiego "cudownego" zrobilem, ze wrocilo na swoj tor (i kiedy znow zacznie wariowac, moze za godzine?). Nie nadazysz za tym organizmem.

Czy to wlasnie jest nerwica? :roll:
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kasia Bieżuńska » 30 sty 2009 13:19

mi serce wali chociaz nie bije szybko jak jestem bardzo zmeczona. Wtedy pulsuje w uszach i gdzies w gardle i nie mozna spac....cóz przywykłam i do tego, juz nie panikuje tylko spokojnie sobie leze i zasypiam gdzies tak około 4 nad ranem ale juz nie denerwuje sie tym i jakos lepiej to znosze.
Ja mam czasami tak ze sobie siedze spokojnie np sie ucze czy cos robie na kompie i nagle mi zaczyna serce przyspieszac tak bez powodu....
I don't........
Kasia Bieżuńska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez tomi » 08 lut 2009 14:48

Ja np.boje sie jechac we mgle po ciemku w aucie zaraz mam puls ze 180 duszno mi i wogule slabo mi sie robi.Mam jeszcze wysoki puls w spoczynku ale nie zawsze i nerwy tak mnie żrom w klacie ze chej i mam napady leku panicznego cisnienie na ogul ok tylko sie podnosi jak sie nakrece dosyc wysoko.Co z ta mglom klaustrofobia.Serducho przebadane zdrowe ale boje sie ze moze sie cos stac.Pozdro.
tomi
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Nerwica i depresja