Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Fizjoterapia a skurcze dodatkowe

Problemy z arytmią komorową, nadkomorową, bigeminie, trigeminie, uczucie kołatania, walenia serca, podchodzenia do gardła, przeskakiwania itp.

Fizjoterapia a skurcze dodatkowe

Postprzez Wojtek07 » 31 paź 2010 12:05

Chciałbym Was zapytać o pewną ciekawą rzecz, skurcze dodatkowe komorowe i nadkomorowe odczuwam od bardzo dawna, ostatnio zaczęła bolić mnie stopa i poszedłem do ortopedy, diagnoza którą postawił to ostroga kości piętowej lewej stopy, wśród leków które mi przepisł lekarz, są zabiegi fizjoterapeutyczne takie jak jonoforeza, laser, terapuls. Moje Pytanie kieruję do wszystkich czy ktoś z Was po takich zabiegach odczuwał gorzej skurcze dodatkowe, lub miał jakieś inne kłopoty z sercem, bo kiedyś już miałem taką sytuację że brałem takie zabiegi na kolano i znalazłem się w szpitalu z powodu tych skurczy dodatkowych, przez pewien okres miałem ich nasilenie, a tylko z tymi zabiegami to zdarzenie wiążę.
Wojtek07
Użytkownik
Użytkownik

Re: Fizjoterapia a skurcze dodatkowe

Postprzez tersa » 31 paź 2010 14:47

Oczywiście, zabiegi fizjoterapeutyczne pobudzja organizm, dlatego o tym czy mozesz braqc przepisane zabiegi może zadecydowac tylko kardiolog albo doświadczony lekarz - rehabilitant
tersa
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Dodatkowe skurcze komorowe / nadkomorowe