Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Ekg przez telefon

Podziel się wrażeniami po przebytym zabiegu, operacji badaniu. Dowiedz się o skutkach ubocznych, stanie zdrowia po interwencji chirurgicznej.

Ekg przez telefon

Postprzez mirula » 08 lis 2008 11:22

Ekg przez telefon

Witam.
To naprawdę wspaniała metoda. Ekg przez telefon. Jeśli wszystko przebiega tak jak czytałam, chory może czuć się bezpieczny ponieważ w każdej chwili znajdzie pomoc specjalisty, a ktoś kto ma niezdiagnozowane objawy może w każdej chwili zyskać pewność czy powinien się leczyć czy też powalczyć ze swoim strachem. Do tej drugiej kategorii i ja się na razie zaliczam ( jestem jeszcze w trakcie badań) i chętnie skorzystałabym z takiej możliwości, ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć adresu ani nr-u telefonu gdzie mogłabym w Łodzi skorzystać z tej metody. A może lokalizacja nie ma tutaj znaczenia? Jeśli ktoś zna odpowiedź na to pytanie, bardzo proszę podanie namiarów do placówki świadczącej taką usługę. Dziękuję. :? :oops:
Mirula
mirula
Użytkownik
Użytkownik

Re: Ekg przez telefon

Postprzez edward koźluk » 09 lis 2008 12:47

Wiem ,że usługi takie w Warszawie świadczy stacja pogotowaia na Hożej, Instytut Kardiologii w Aninie i prawdopodobnie Szpital Bródnowski. Łódzkich namiarów niestety nie posiadam...
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Postprzez mirula » 09 lis 2008 14:15

edward koźluk napisał(a):Wiem ,że usługi takie w Warszawie świadczy stacja pogotowaia na Hożej, Instytut Kardiologii w Aninie i prawdopodobnie Szpital Bródnowski. Łódzkich namiarów niestety nie posiadam...

Dziękuję za odpowiedź.
Jeszcze chcę zapytać czy w takiej sytuacji można korzystać z placówek poza miejscem zamieszkania? Teoretycznie nie powinno to stanowić problemu, ale znając rzeczywistość......... Kto wie. :oops:
Pozdrawiam.
Mirula
mirula
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez edward koźluk » 09 lis 2008 18:39

Nie ma problemu. W Instytucie Kardiologii swego czasu używali systemu wykorzystującego telefony komórkowe. Nie wiem tylko czy to nadal aktualne.
edward koźluk
Ekspert
Ekspert

Postprzez abisynka » 06 gru 2008 01:54

na pólnocy Polski jest KARDIOTEL
to link http://www.kardiotel.pl/index.php?strona=glowna

sama z tego nie korzystałam :mrgreen: i nie wiele mogę pozatym powiedzieć
Pamiętaj
są osoby które już nigdy nie zobaczą słońca
są osoby które nigdy nie usłyszą jak słowik śpiewa
są osoby które nigdy nie będą czuć tego co masz w sobie
wiec wstań i pokaż światu że żyjesz
po to aby nie pozwolić zatracić w sobie szczęścia i miłości
abisynka
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Marta Kamińska » 24 gru 2008 13:37

nie wiem czy chodzi o to samo :) ja przez jakiś czas (ok pół roku ) miałam coś takiego jak teleEKG, było to małe urządzenie, które przykładałam do klatki piersiowej w okolicy serca gdy czułam, że coś się ze mną dzieje, następie dzwoniłam na podany numer (w tym przypadku akurat był to numer podany na kardiochirurgie) i wynik EKG się wysyłał po jakiś 5-10 minutach zawsze oddzwaniał lekarz i mówił co trzeba robić dalej. Dwa razy to urządzenie uratowało mi życie :)
Marta Kamińska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez mirula » 24 gru 2008 14:55

Tak, chodzi o to samo urządzenie. Jestem pełna podziwu dla tego urządzenia. Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia i dużo zdrowia w Nowym Roku. :)
Mirula
mirula
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Agnieszka Dąbska » 25 sty 2009 21:02

proszę zadzwonić pod telefon w Warszawie: 022 625 73 79, do Centrum Nadzoru Kardiologicznego KARDIOFON, które wypozyczy Pani korespondencyjnie aparat do przekazu pracy serca przez telefon.

przez 24 godziny będzie Pani miała możliwość kontaktu z lekarzami oraz możliwość zarejestrowania pracy serca, w momencie jak Pani dokucza lub niepokoi. Przez telefon stacjonarny lub komórkowy.

Zapraszamy - dopiero dziś przeczytałam Pani pytanie z listopada 2008 r, ale może jeszcze się przydamy

Agnieszka Dąbska
kierownik NZOZ Ka :Kardiofon
Agnieszka Dąbska
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez MariaK » 14 maja 2010 14:30

Jest nowo otwarta firma cordium na przeciwko szpitala bródnowskiego. Obsługa 24 h, nie jest to droga usługa. W tej chwili maja promocję, także powinno być taniej niż w KARDIOFONIE. Mam i jestem baaardzo zadowolona.
MariaK
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez SWÓJ » 15 maja 2010 00:55

Potwierdzam, Cordium ruszyło.
Jest to mniej więcej to samo, co było w szpitalu bródnowskim, podstawowe osoby i system są właśnie stamtąd. Szpital się reorganizuje, bo jest zmiana na spółkę - stąd zmiany.
Cordium w założeniu świadczy identyczne usługi w tych samych bardzo przystępnych cenach. Warto.
pozdr
SWÓJ
Użytkownik
Użytkownik

Następna strona

Powrót do Badania / zabiegi / operacje