Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

dodatkowe skurcze komorowe w ciąży

Problemy z arytmią komorową, nadkomorową, bigeminie, trigeminie, uczucie kołatania, walenia serca, podchodzenia do gardła, przeskakiwania itp.

Postprzez Marianna » 22 mar 2009 18:07

Witam wszytskich i bardzo prosze o słowa otuchy,
Jestem w 29 tygodniu ciązy od 2 miesięcy nie potrafię normalnie żyć!!!!@ miesiace temu lekrz do mnei zadzownił w nocy, ze mam szybko przyjeżdzać do niego po recepte na zastrzyki rozrzedzajace krrw bo grozi mi śmierć z powodu zatoru płucnego. Diagnostyka trwała 3 miesiaće i okaząło się wsyztskie te nerwy byly niepotrzebne bo podwyższone d- dimery u kobiet w ciązy do 2500 sa normą a ja maiąłm 1200 potem 1080. Jedank ten stan nieustajacych nerwów i braku przespanych nocy doprowadizł u mnei do arytmi komorowej. Mianowicie mam 14 600 surczów dodatkowych na dobę, w tym 16 par, 800 trigemini. Po tej diagnozie jeszcze się wsyztsko pogorszyło odczuwam każdy skurcz, nie umiem m normalnie żyć, boję się ,że umrę przy porodzie albo tuż po. Lekarze chcą żebym rodizłą naturalnie przy monitorowaniu serca- a ja się panicznie boję- Panicznie!!!!!!Nie umie żyć. Boję się ,że nie zobacze swojej córeczki!!!!!!!

Ps. hormony tarczycy mam wnomie tylko magnezciut ponizej normy 1,78 gdzie norma od 1,8.

Czy to moze byc tylko wynik ciąży,stresu i braku magnezu Panie Doktorze prosze o pomoc!!!!!!
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Re: dodatkowe skurcze komorowe w ciąży

Postprzez Marianna » 22 mar 2009 18:25

Diagnostyka trwała 3 miesiaće quote]
Trzy tygodnie oczywiscie- któte dla mnie i tak były wiecznością
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez dysia » 22 mar 2009 18:37

Suzou1981 napisał(a):Diagnostyka trwała 3 miesiaće quote]
Trzy tygodnie oczywiscie- któte dla mnie i tak były wiecznością

Spokojnie - te skurcze nie zaszkodzą dziecku. Wiem, że ciężko z nimi żyć w dodatku z taką ogromną ich ilością. Wykonywano już w Aninie z powodzeniem ablacje podłoża arytmii komorowej więc jeśli się na to zdecydujesz to pojedź do prof. Walczaka i o tym porozmawiaj. Buziaczki.
Carpe diem...
dysia
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Marianna » 22 mar 2009 19:05

Ablacji się boję- więc tylko mam nadzieję, ze to wynik ciąży , magnezu, stresu.......czy ktoś tak miał albo słyszał o takim przypadku?
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Jacek » 22 mar 2009 19:56

Zadbaj o gospodarkę elektrolitową swojego organizmu, to w badaniu krwi wszystko ładnie wychodzi, nie stresuj się bo to na wszystko źle działa. Oczywiście wszystkie leki w ciąży konsultuj z odpowiednimi specjalistami. Mi lekarz mówił że kobiety w ciąży często dostają skurcze a potem przechodzi, także bądź dobrej myśli.

Udanego rozwiązania.
Pzdr.
Jak się nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie.
Jacek
Administrator
Administrator

Postprzez Marianna » 24 mar 2009 10:20

Dziękuję Jacku za słowa otuchy. Teraz bardzo dbam o siebie- wydaje mi się, że jest lepiej przy tym braniu magnezu, ale minęły dwa tygodnie i nadal nie jest rewelacyjnie:(
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Marianna » 16 maja 2009 13:35

Więc udałam się do Prof . Walczaka i uważam, zę była to strata czasu, pieniędzy i nerwów. Nie dośc, zę moje wyniki zbadał bardzo pobieznie, na jedym ekg nie zauważył skurczu dodatkowego- musiałam mu palcem pokazać, osłuchując mnie nie usłyszał ani jedego skurczu dodatkowego, a mam ich średnio 10 na minutę i je czułam przy badaniu, po trzecie nie odpowidał na moje pytania np. na pytanie cyz spotykął się zarytmiami u ciężarnych , które potem łagodniały lub znikłąy po ciązy odpowiedizął, ze nie wie moze kiedys mął 15 przydaków takich, ale od kiedy jest ablacja to on nie wie- więc co nie czeka ,aż kobietom minie tylko abluje? No i na koniec po tym pobierznym badaniu zacżał podejrzewać u mnei starszna chorbę arytmogenna dysplazję prawej komory. Poleciął zroic echo w swojej klinice pomimo iż poprzednie miałam robione 12 dni wczęsniej- choroba ta ztsała wykluczona jednak we mnie starch pozostał..........................

Prof jest poza tym az nie ludzko słodki i miły, jednak po tej wizycie niczego się ine wdowiediząłm a jeszcze bardziej się boję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Dodatkowe skurcze komorowe / nadkomorowe