Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Dodatkowe skurcze komorowe

Problemy z arytmią komorową, nadkomorową, bigeminie, trigeminie, uczucie kołatania, walenia serca, podchodzenia do gardła, przeskakiwania itp.

Re: Dodatkowe skurcze komorowe

Postprzez Marianna » 15 lut 2010 09:53

MArtynika i miaąłś ttylko pojedyńcze pobudzenia? Gdzie maiałś ablację? Tylko jedną miałaś? Kto Ci ją robił?Ja tez mam podobvne wyniki holtera tzn mam koło 10 000 pobudzen komorowych i trigeminie 500:(
Marianna
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Dziewuszka17 » 31 mar 2010 06:50

Yeah będę miała ablację :!: ;) Może niektórych będzie dziwić mój entuzjazm ale ja po prostu chcę mieć spokój do końca życia z tymi skurczami a nie lecieć na lekach. Bałam się porozmawiać o ablacji z lekarzem, ale zostałam niezwykle pozytywnie zaskoczona - pani doktor chciała sama to zaproponować, gdyż jak ona to mówiła coraz częściej na zjazdach porusza się temat leczenia dodatkowych skurczy komorowych ablacyjnie. Tak więc na następnej wizycie będziemy robiły pierwsze kroki w tym kierunku :) Zrozumiałam, że nie trzeba się bać swojego lekarza prowadzącego ;)
P.S. Ktoś się orientuje jak są kolejki np. w Warszawie na taki zabieg :?:
Dziewuszka17
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Darusia » 31 mar 2010 07:29

Wcale ci się nie dziwię. Moja pani doktor mówi od lat ze ablacja czesto daje szanse na 100% wyleczenie, a nie łykanie tych cholerne leki. Dlatego powodzenia!!! i do przodu
Darusia
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kostek » 31 mar 2010 09:55

Co ciekawe w niektórych klinikach preferuje się stałe (do końca życia) profilaktyczne podawanie po ablacji beta blokerów w niewielkich dawkach. Celem tego jest zapobieganie nawrotom arytmii.
Kostek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez jomas » 31 mar 2010 12:13

Pozazdrościć kontaktu z takimi lekarzami to rzadkość ,najczęściej rodzinny bardzej jest sceptyczny od pacjenta.
jomas
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Dziewuszka17 » 04 kwi 2010 10:04

Dziękuję za miłe komentarze i wam również życzę powodzenia oraz Wesołych Świąt :D ;)
Dziewuszka17
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Dodatkowe skurcze komorowe / nadkomorowe