Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

D-dimery

Wszystko co nie pasuje do w/w działów

D-dimery

Postprzez grazyna484 » 20 paź 2009 10:57

D-dimery

Witam
W styczniu b/r zachorowałam na grypę, niestety nie poleżałam w łóżku, no i stało się dostałam silnych duszności - znalazłam się w szpitalu na izbie przyjęć pobrano krew do badania zrobiono RTG klatki piersiowej, nagle pada podejrzenie o zatorowość płucną, oczywiście zostałam na oddziale kardiologicznym gdzie zrobiono mi wszystkie badania w kierunku zatorowości, jednak nie potwierdziły diagnozy, ale wykryto u mnie guzka 8 mm na lewym płucu. Zostałam wypisana ze szpitala z zaleceniem wizyty u torakochirurga, ponieważ miałam wysoki poziom d-dimerów ( 3500) więc przypisano to guzkowi.
W maju miałam operację guzka, na szczęście nie był złośliwy, pomyślałam że teraz bedzie już wszystko dobrze, niestety zbadałam w październiku poziom d-dimerów - trochę się zaniżył, ale nadal jest ponad 3 tys.Obecnie biorę VIVACOR 6,25mg 2 razy dziennie po 1/2 tab. dzisiaj w aptece polecono mi POLOCARD, ale nie wiem czy mogę łączyć te dwa leki i co robić w kierunku d-dimerów żaden lekarz nie bardzo się tym interesuje. Jeśli ktoś bedzie mógł mi pomóc to bardzo proszę o radę.
Pozdrawiam
grazyna484
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Inne dolegliwości