Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Bardzo gorace dlonie

Wszystko co nie pasuje do w/w działów

Bardzo gorace dlonie

Postprzez Ksiaze » 07 lut 2009 15:25

Bardzo gorace dlonie i usta
Co to moze byc? Szukalem w Internecie, ale znalazlem tylko to
http://www.cogito.com.pl/forum/index.ph ... 988.5;wap2
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=79639984
czyli "w medycynie chinskiej to objaw dysfunkcji/nierownowagi serca"
A moze to skutki uboczne betablokera? A moze innych lekow, chociaz biore tylko Omege3, Q10, witaminy/mineraly i cardio coctail. Nie lubie zyc w niewiedzy, szczegolnie na temat swojego zdrowia. Ostatnio udalo mi sie obnizyc cienienie. Nie wiem czy to zasluga mojej diety, leku, czy suplementow. A moze wszystkiego razem.
Ostatnio edytowano 06 mar 2009 01:08 przez Ksiaze, łącznie edytowano 2 razy
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Re: Bardzo gorace dlonie i wargi

Postprzez Ksiaze » 08 lut 2009 23:21

Cisza. :?
Zadnych pomyslow? Moze za dlugo biore jakeis leki. Cisnienie wrocilo do normy, odstawic wszystko?
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez marii » 09 lut 2009 16:06

Ksiaze napisał(a):Cisza. :?
Zadnych pomyslow? Moze za dlugo biore jakeis leki. Cisnienie wrocilo do normy, odstawic wszystko?

Ksiąze, a nie sądzisz że powinieneś byc pod opieka dobrego lekarza? Kobinowanie na własną rękę nie zawsze dobrze wychodzi. A w Internecie i na forach nie zawsze znajdziesz fachową odpowiedź.
marii
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Ksiaze » 09 lut 2009 16:47

Teoretycznie tak, poza wyjatkami:

1. Lekarz w USA kosztuje i nie bede z kazdym niepokajacym symptomem do niego biegal, nie zarobie na rachunki.

2. Czesto na forach lub medycznych stronach internetowych, a nawet od znajomych dostalem odpowiedz, ktorej lekarz mi nie dal. I ja to troche rozumiem. Po co ma mnie szybko wyleczyc, staci klienta. ;)

Pozdrawiam
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez marii » 09 lut 2009 17:48

Ksiaze napisał(a):Teoretycznie tak, poza wyjatkami:

1. Lekarz w USA kosztuje i nie bede z kazdym niepokajacym symptomem do niego biegal, nie zarobie na rachunki.

2. Czesto na forach lub medycznych stronach internetowych, a nawet od znajomych dostalem odpowiedz, ktorej lekarz mi nie dal. I ja to troche rozumiem. Po co ma mnie szybko wyleczyc, staci klienta. ;)

Pozdrawiam

1. a nie ma w USA jakiegoś ubiezpiecznia?
2. no niestety tak też się zdarza, ale na szczeście nie wszyscy lekarze traktują pacjenta przez pryzmat pieniędzy.
Ostatnio edytowano 27 mar 2009 14:38 przez marii, łącznie edytowano 1 raz
marii
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Ksiaze » 10 lut 2009 02:35

marii napisał(a):1. a nie ma w USA jakiegoś ubiezpiecznia?
moja przyjaciólka miała kilka operacji i zawsze dostawała rachunek ze szpitala, a pozniej ubezpieczenie jej zwracało kasę.

2. no niestety tak też się zdarza, ale na szczeście nie wszyscy lekarze traktują pacjenta przez pryzmat pieniędzy.

1. Sa oczywiscie, ale te dobre ubezpieczenia sa dla dobrze zarabiajacych, albo majacych regularna prace, ktorej ja szukam od roku po ukonczonej szkole majac 8 letnie doswiadczeniem (tak tak bryndza w tej Ameryce sie zrobila). Mozna sobie oczywiscie samemu wykupic, co pewnie zrobie, ale na dobre mnie nie bedzie stac. Co najwyzej na takie co pokryje polowe wizyty lekarskiej. To i tak juz bedzie dobrze. :lol:

2. Zgadza sie. Ja nie mam duzego wyboru. Moze poszukam wsrod obcokrajowcow. Ostatecznie Amerykanow. :o
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Re: Bardzo gorace dlonie i usta

Postprzez marii » 10 lut 2009 08:51

niestety już nie te czasy, kiedy ameryka miodem i mlekiem płynęla, a pięniądze rosły na drzewach. ale trzeba jakoś radzić.

ps. sorki za odejście od tematu. Mi niedano drętwiały strasznie usta i język i tez nie mam pojęcia od czego - może od gadania, bo ja straszna gaduła :) A dłonie to prawie zawsze mam zimne.

Słyszałam, ze gorące dłonie mogą być objawem problemów z tarczycą - ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia. Może warto zbadać hormony - dla świętego spokoju?
Ostatnio edytowano 27 mar 2009 14:38 przez marii, łącznie edytowano 1 raz
marii
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Ksiaze » 10 lut 2009 14:11

Tarczyca byla zbadana - w normie. Tam w tych linkach ktos napisal, ze dysfunkcja serca. Moze to byc, w koncu biore lek na serce i cisnienie, ktore ostatnio jakby sie unormowalo. Musze jednak kupic elektroniczny aparat, bo reczny pokazuje mi cuda, a czasem nawet nie wychwytuje zadnego pulsu w sluchawkach, mimo, ze tak samo mierze. I jeszcze mnie cos cisnie w zoladku, tak jakby miesnie napieraly, sam nie wiem co, czasem mi sie nawet ciezko oddycha. Moze to problemy zoladkowe, a moze nerwica. Przydalby sie jakis wyjazd, zeby sie oderwac od tego stresuacego zycia, pogodni za tym, zeby starczylo na rachunki. :D

PS A jaesli chodzi o prace, to akurat ugrzezlem w stanie o jednym z najwiekszej stopie bezrobocia, gdzie inzynierowie dzis zarabiaja tyle co sprzataczka 10 lat temu. Teraz to praca = szczescie, uklady, kontakty, papier. Tez znam ludzi, ktorzy maja prace w pdobnej co ja profesji, ale sie tu urodzili.
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Ksiaze » 05 mar 2009 23:10

To moze byc od beta-blokera, bo nic innego mi nie przychodzi do glowy. Tak mi znajoma podpowiedziala. Wlasnie od czasu jak zaczalem brac tabletki cos takiego u mnie wystapilo. Wyszly zyly na dloniach i staly sie (dlonie) bardzo gorace. Robilem sobie badanie cyfrowym analizatorem pulsu i moje duze arterie sa bardzo rozszerzone. Czy to nie dzialanie tabletek? Moze powinienem juz zaprzestac brania? Moze ktos mial cos podobnego?
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Re: Bardzo gorace dlonie

Postprzez Ksiaze » 10 kwi 2009 23:07

Nie biore juz ponad miesiac, a gorace dlonie i widoczne zyly zostaly. I badz tu madry. Po lekarzach nie ma co latach, bo mnie wysmieja i strace tylko kase. Mysle, ze to nerwica, bo mam jeszcze ucisk w skroniach i mostku.
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Następna strona

Powrót do Inne dolegliwości