Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Bardzo gorace dlonie

Wszystko co nie pasuje do w/w działów

Re: Bardzo gorace dlonie i usta

Postprzez Rinah » 25 lip 2009 17:52

Ksiaze napisał(a):Moze to byc, w koncu biore lek na serce i cisnienie, ktore ostatnio jakby sie unormowalo. Musze jednak kupic elektroniczny aparat, bo reczny pokazuje mi cuda, a czasem nawet nie wychwytuje zadnego pulsu w sluchawkach, mimo, ze tak samo mierze.

Miałam dokładnie to samo drogi Ksiaze, nie tylko objawy tu przytoczone ale i trudności z oddychaniem, nierównomierne, często bardzo mocne bicie serca, "gwiazdki" przed oczami przy zmianie pozycji z leżącej na siedzącą, z siedzącej na stojącą itp, gorące dłonie, gdy było ze mną najgorzej, ręka zaczęła mi cierpnąć. Obie dłonie stały się sine od żył, które tam powyskakiwały po wewnętrznej stronie. W każdym razie lekarz ogólny stwierdził nerwicę (jak to tu często w Polsce bywa). Skierował mnie do psychiatry... No cóż. Uogólnione zaburzenia lęku lub fobia społeczna. Taką diagnozę postawiła pani psychiatra. Jestem osobą, która trzyma wszystkie złości, lęki i smutki w sobie nie pokazując tego na zewnątrz. Te wszystkie odczucia nawarstwiły się tak mocno, że organizm po prostu tego nie wytrzymał, stąd te objawy. Silne piguły na nerwy biorę już miesiąc. Wszystkie dolegliwości oprócz niestety żył na dłoniach zniknęły więc diagnoza była trafna. Nie wiem czy z tym ostatnim da się cokolwiek zrobić.
Zastanów się nad tym co napisałam, czy może taki stan rzeczy być u Ciebie prawdopodobny.
I nie tłumacz się że nie masz pieniędzy na wizytę u lekarza -,- to tylko wymówka. Idź.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego.
Rinah
Użytkownik
Użytkownik

Re: Bardzo gorace dlonie

Postprzez Ksiaze » 20 sie 2009 02:07

Hej Rinah, dawno tu nie zagladalem. Zaczne od konca. Naprawde nie mam pieniedzy. :) Nawet nie wiesz, jak to ogranicza czlowieka. Ostatnio pojawilo sie swiatelko w tunelu, wiec w koncu moze zaczne bardziej reguralnie zarabiac. Idac dalej, calkowicie zgadzam sie z tym co napisalas. Sam do tego doszedlem, nie potrzebny byl mi psychiatra. Wystarczylo troche rozmow z ludzmi i silna wola, aczkolwiek nawet rozmowa z lekarzem, ktory ma do tego przygotowanie bylaby jakims cennym doswiadczeniem (ale oni kosztuja haha). Tak, wiekszosc dolegliwosci przeszla (gorace rece, zyla na wewnetrznej dloni, kolatanie serca za dnia, lęki). Pocztkowo bralem piguly, ale stopniowo je odstawialem i nie zamowilem nowej serii. Udalo mi sie z tego jakos wyjsc. Zdarza mi sie jednak czasem dostac kolatanie serducha w nocy, przewznie trwa to 30 sekund, choc wczoraj znow musialem zazyc betabloker, bo szybkie bicie nie chcialo ustac (pierwszy raz od stycznia). Generalnie czuje sie jednak bardzo dobrze, nawet uprawiam sport. Spie niestety nie za dobrze, ale to juz inna inszosc. Trudno bowiem jest sie dobrze wyspac, kiedy nie sposob oddzielic pracy od domu. Dom powinien byc takim zaciszem, twierdza za progiem ktorej zapominasz o pracy. A sen powinien byc relaksem dla mozgu. A guzik. Nie idzie tak. Stad to wszystko pewnie sie bierze. Coz, kiedys bylo inaczej.
Ksiaze
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do Inne dolegliwości