Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

arytmia od 17 lat

dr. Edward Koźluk - elektrofizjolog

arytmia od 17 lat

Postprzez zabcia2360 » 17 sie 2009 18:05

arytmia od 17 lat

Witam serdecznie!!!
Mam arytmie stwierdzona od jakis 17 lat.Nie bralam zadnych lekow poza pobytem w szpitalu.Czy sa rodzaje arytmi nie grozne i nie wymagajace leczenia???Ostatnio gozej sie czuje,ciezko mi sie oddycha,(jakby ktos uciskal mi na klatke)Jest mi niedobrze i boli mnie w klatce.Boje sie czy moglo mi sie jakos powaznie pogorszyc???
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Re: arytmia od 17 lat

Postprzez kotek » 17 sie 2009 20:31

Ja też mam arytmie bardzo długo (kilkanaście lat albo dłużej),nie borę żadnych leków,w szpitalu byłam dwa razy i właściwie nic nie stwierdzili dlatego nie dostałam żadnych leków.Jak weszłam w okres menopauzy to moje samopoczucie bardzo się pogorszyło i zaczęłam odczuwać arytmie ,którą wcześniej nie odczuwałam.Trafiłam do kardiologa zrobiono mi kompleksowe badania np.echo serca ,EKG,morfologię w tym elektrolity,hormony tarczycy-wszystko mam w porządku ,serce w bardzo dobrej kondycji i dlatego nadal nie biorę leków ,lekarz powiedział mi ,że jak hormony się ustabilizują to powinnam się znowu lepiej czuć i na to liczę.Może ty też masz już te lata? A ha lekarz powiedział mi jeszcze mając zdrowe serce to znaczy ,że arytmia nie zaszkodziła mu. .W menopauzie mam napadowe migotanie przedsionków(taką mam arytmię).Pozdrawiam i życzę zdrowia.
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 17 sie 2009 22:09

To sie troszke pocieszylam:D
U mnie to raczej nie jest ,,ten wiek,,przyczyna:) bo mam 27 lat.
Jedna dziekuje serdecznie za odpowiedz i rowniez zycze zdrowka:)
pozdrawiam.
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 17 sie 2009 22:12

Ja mam jeszcze stwierdzone szmery i dodatkowe skorcze komorowe i nadkomorowe.
Nie wiem jak to teraz wyglada....
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 18 sie 2009 07:27

U Ciebie to może być ta nieszczęsna nerwica.Lekarz powiedział mi jak się ma zdrowe serce to zaburzenia rytmu nie s ą grożne, u mnie zaburzenia rytmu często występowały na tle nerwowym i dlatego leki antyarytmiczne są prawie zawsze nieskuteczne,ale na ,,nerwy,, tez nic nie biorę walczę ze sobą-ufam lekarzowi jak mi powiedział ,że mam zdrowe serce to się arytmiami nie przejmuję ale od czasu do czasu trzeba niestety serce przebadać.Jak zdrowe to żyć dalej.Jesteś osoba młodą i przed tobą wiele pięknych chwil i tego CI z całego serca życzę.
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Jacek » 18 sie 2009 11:03

A co wykazał holter ,ile tego było dodatkowych skurczy komorowych, nadkomorowych, jakiego rodzaju, może warto by powtórzyć badanie ?

Pzdr
Jak się nie ma co się lubi to się kradnie co popadnie.
Jacek
Administrator
Administrator

Postprzez zabcia2360 » 18 sie 2009 11:39

Powiem szczerze ze na kontorli bylam .....wstyd sie przyznac 10 lat temu :oops:
Nie wim czy dostalam wszystkie dokumenty.Mam zapis z Badania Echokardiograficznego i8 wsumie nie wiem na co mam tu patrzec.Pozostale badania jakie mam to EkG.To sa wyniki badan ktore dostalam dla siebie.To bylo tak dawno ze to wszystko jest dla mnie czarna magia....
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 18 sie 2009 12:04

Hmmm pewnie ktos sobie pomysli...idz poprostu do lekarza.
Racja tylko od jakiegos czasu jestem za granica i powiem szczerze ze kompletnie nie ufam tym lekarzom.Gdybym hbyla w Polsce to odrazu bym poszla,a tutaj boje sie ze cos mi namieszaja...
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 18 sie 2009 17:23

A gdzie Ty jesteś na tej zagranicy,żeby zrobić EKG to nic nie można namieszać a może to jest kwestia ubezpieczenia zdrowotnego.Jak się żle czuje to watro iść do lekarza nawet za pieniądze bo z tego złego samopoczucia nie zdiagnozowanego można nabawić się nerwicy.Pozdrawiam
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 19 sie 2009 10:24

Jestem w Irlandii.
Ubezpieczenie mam i z tym akorat nie ma problemu.
To jest poprostu kwestia zaufania.
Jednak stwierdzilam ze wlasnie takie zamartwianie sie jest gorsze i zrobie sobie badania.
Boje sie strasznie co mi wyjdzie ale coz...
Pozdrawiam.
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Następna strona

Powrót do PYTANIE DO EKSPERTA