Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

arytmia od 17 lat

dr. Edward Koźluk - elektrofizjolog

Re: arytmia od 17 lat

Postprzez zabcia2360 » 19 sie 2009 10:28

Dziekuje Kotku ;)
Czlowiek czuje sie lepiej ze moze porozmawiac z druga osoba i ktos go wesprze.
Zycze zdrowka i wszystkiego co najlepsze:)
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 19 sie 2009 15:56

Zabciu- w Twoim przypadku ekg powinno wszystko wyjasnic,jezeli bedzie dobrze to nie masz co sie zamartwiac,idz jak najszybciej do lekarza bo niepewnosc moze naprawde zrujnowac psychike a przywrocenie jej do rownowagi czasem trwa bardzo dlugo.Te twoje bole moga jednak wynikac ze stresu a na pewno Ci towarzyszy chociazdy z tego powodu ,ze przebywasz poza granicami Polski.Praca w innym panstwie ja tak mysle tez troche wywoluje stres(na pewno pracujesz),ale jestes mloda wyeliminuj chorobe poprzez to ekg i zobaczysz,ze od razu lepiej sie poczujesz.Zycze Ci jednak duzo spokoju i zadowolenia z tego co robisz.Jak masz ochote ze mna kopespondowac to chetnie bede CI odpowiadala na Twoje listy-Maryla(podpisalam sie moim imieniem bo ten kotek to tak dziwnie brzmi).
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 01 wrz 2009 18:12

Byłam dzis u lekarza i EkG mam dobre.
Teraz robione bede miala badania na tarczyce.
Twierdzi ze moze to tarczyca sprawia ze gorzej sie czuje.
Jednak jak bede w polsce wybiore sie do lekarza tez...
A jak tam Kotku u Ciebie???
Troszke lepiej sie czujesz?? ;)
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 02 wrz 2009 09:18

Cieszę się ,że mas dobre ekg a tarczyca tez może powodować złe samopoczucie i znowu podsunę CI prosty sposób ,żeby to sprawdzić , trzeba z krwi ustalić poziom hormonów tarczycowych i to właściwie też wszystko w twoim przypadku wyjaśni,jak znajdę nazwę tego hormonu to CI wieczorem go podam .Moje samopoczucie w zasadzie jest dobre,jestem ostatnio gruntownie przebadana -wyniki są dobre w tym i tarczyca i nawet wtedy jak się trochę gorzej czuję to nie wpadam w panikę bo wiem ,ze to przejdzie ale ogólnie jest dobrze.Pogodę mamy jeszcze letnią a więc dużo z mężem spacerujemy.Za bciu jesteś zdrowa a twoje czasami złe samopoczucie wynika trochę za stresu ,który towarzyszy w zasadzie każdemu.Głowa do góry -będzie dobrze i pozdrawiam.
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 02 wrz 2009 16:20

Zabciu podaję Ci nazwę tego hormonu TSH (to jest skrót z łacińskiej nazwy i dlatego w Irlandii tez go będą znali).Tych hormonów tarczycowych jest chyba z 5 ale jak mi chcą przebadać tarczycę to właśnie ten hormon sprawdzają , u nas przynajmniej na każdym wydruku z laboratorium jest podana norma od do i po analizie powinno być wiadomo czy wszystko jest w porządku.To na tyle o hormonach.Przed południem pisałam Ci że u nas jest letnia pogoda a dzisiaj zaczął podać deszcz(który jest bardzo potrzebny) ,ale my i tak chodzimy na spacery mimo gorszej pogody.Zyczę oczywiście dużo zdrowia i jeszcze raz pozdrawiam.
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 02 wrz 2009 16:27

Dokładnie nie przeczytałam Twojego postu ,że przecież będziesz miała badaną tarczę ale to dobrze ,że tam lekarze sami to zaproponowali.Pa ,czekam wtedy na pomyślne wyniki z tarczy.
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 11 wrz 2009 19:43

Witam Cie Kotku:)
Jestem juz po wynikach tarczycy.
Ogolnie wyniki mam dobre tylko zelazo mam podwyzszone.Nic wiec mi nie wykazaly te badania.Lekarz stwierdzil ze wysle mnie na dalsze badania zeby dowiedziec sie czemu gorzej sie czulam.Hmmm teraz ostatnio czuje sie lepiej wiec zaczynam sie tak szczerze zastanawiac czy to faktycznie nie wplynela zmiana otoczenia,klimatu i to wszystko co sie wiaze z takim wyjazdem.Lekarz jest naprawde sympatyczny i widac ze bardzo chcialby dojsc do tego czemu tak sie czulam.Kiedy z nim rozmawialam wspomnial nawet ze najlepiej byloby zrobic rezonans.Wsumie to by wszystko pokazalo.Tylko za to bym musiala chyba placic bo to chodzi o jakies ubezpieczenie tutaj.Lekarz jest naprawde super bo tlumaczy wlasnie jakie sa tu zasady leczenia i robi tak abym nie musiala placic.Mam tylko nadzieje ze go nie przechwale:) Wspomnialam mu o tym ze chce w Polsce wybrac sie do kardiologa,to doradzil mi abym wybrala sie do takiego ktory ma USG i ktory bedzie mogl mi je wykonac.Jestem bardziej optymistycznie nastawiona i te badania poprawily moje ogolne samopoczucie:)Kotku a czym Ty sie wogole zajmujesz,co robisz na codzien???Jesli moge spytac:) Pozdrawiam cieplutko!
P.S czytalam o tym jak dalas popalic ze Ekspert sie nie odzywa.Zgadzam sie.To jest nie fer bo sie ludzimy.Ale jesli chodzi o ten temat to najwyzej przeniesiemy sie w ,,inne miejsce,, .
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez kotek » 12 wrz 2009 09:32

Witaj Zabciu!!!Jak to dobrze,że po tych badaniach wszystko w porządku,to żelazo może tez powodować ,,sensacje sercowe,, bo właśnie kiedyś czytałam ,ze nadmiar żelaza nie jest za dobry dla serca.Musisz zastanowić się skąd jest za dużo tego żelaza,może bierzesz preparaty witaminowe .w których jest żelazo (jeżeli bierzesz to odstaw je) a może z jedzenia w wołowym mięsie jest dużo tego pierwiastka,jak się ograniczy dostarczanie żelaza do organizmu to zawartość jego spadnie.To USG serca jest bardzo dobrym badaniem,które diagnozuje wady serca i jeżeli będzie wszystko w porządku to ja myślę ,że rezonans magnetyczny nie jest konieczny.Dodrze ,że trafiłaś na takiego lekarza bo to jest połowa sukcesu w pokonaniu choroby,ale u Ciebie jest wszystko w porządku ale czasami samopoczucie pacjenta w dużym stopniu zależy od lekarza chociaż nic nie robi w tym kierunku(dobre słowo czasami jest najlepszym lekarstwem).Co ja porabiam?Jestem od 6 lat na emeryturze a całe moje życie zawodowe spędziłam w banku.,,wiedza,, medyczna moja pochodzi z zainteresowania tymi zagadnieniami,dużo czytam medycznych informacji.Czuję się dobrze,pracuje trochę w swoim ogródku ,mamy dużo drzew iglastych które uspakajają, jak już pisałam chodzimy na spacery ,jeżdzimy nad morze (nie mamy daleko ok.30 km),generalnie żyjemy sobie spokojnie(mąż tez na emeryturze-pracował na Uniw. Gdańskim).Co do ,,naszego eksperta,, to nie wystawia sobie dobrego świadectwa jako lekarz bo gdyby miał odrobinę dobrego serca to by znalazł czas i dla nas.Pozdrawiam i udanego weekendu życzę
kotek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez Kostek » 12 wrz 2009 13:52

kotek napisał(a):Co do ,,naszego eksperta,, to nie wystawia sobie dobrego świadectwa jako lekarz bo gdyby miał odrobinę dobrego serca to by znalazł czas i dla nas.

Wszystko zależy od podejścia do sprawy. Można wejść na forum, zadelkarować pomoc, popisać troche o wykonywanym przez siebie zabiegu... i zniknąć bez słowa. A ludzie niech sobie żyją nadzieją że Ekspert im kiedyś odpowie. Live is brutal - nic za darmo. Przykre jest tylko to że w tak dużym państwie jak Polska nie znajdzie się chociaż kilku doktorów chętnych do bezinteresownej, darmowej pomocy innym w swoim wolnym czasie. Przecież dzisiaj internet ma praktycznie każdy. Niestety ale bez żadnego Eksperta to forum według mnie czeka upadek, w nieskończoność powielane tematy z pytaniami bez odpowiedzi nie rokują dobrze.
Kostek
Użytkownik
Użytkownik

Postprzez zabcia2360 » 12 wrz 2009 17:53

To fakt Kostku zgodze sie z Toba.
Jesli ludzie tutaj sa i zagladaja to bardziej po to zeby z kims pogadac.
Na poczatku pewnie tak jak ja aby ktos pomogl(ekspert).
Teraz zagladam tu aby podzielic sie tym jak sie czuje i co u mnie sie dzieje.
zabcia2360
Użytkownik
Użytkownik

Poprzednia strona

Powrót do PYTANIE DO EKSPERTA