przez kotek » 12 wrz 2009 09:32
Witaj Zabciu!!!Jak to dobrze,że po tych badaniach wszystko w porządku,to żelazo może tez powodować ,,sensacje sercowe,, bo właśnie kiedyś czytałam ,ze nadmiar żelaza nie jest za dobry dla serca.Musisz zastanowić się skąd jest za dużo tego żelaza,może bierzesz preparaty witaminowe .w których jest żelazo (jeżeli bierzesz to odstaw je) a może z jedzenia w wołowym mięsie jest dużo tego pierwiastka,jak się ograniczy dostarczanie żelaza do organizmu to zawartość jego spadnie.To USG serca jest bardzo dobrym badaniem,które diagnozuje wady serca i jeżeli będzie wszystko w porządku to ja myślę ,że rezonans magnetyczny nie jest konieczny.Dodrze ,że trafiłaś na takiego lekarza bo to jest połowa sukcesu w pokonaniu choroby,ale u Ciebie jest wszystko w porządku ale czasami samopoczucie pacjenta w dużym stopniu zależy od lekarza chociaż nic nie robi w tym kierunku(dobre słowo czasami jest najlepszym lekarstwem).Co ja porabiam?Jestem od 6 lat na emeryturze a całe moje życie zawodowe spędziłam w banku.,,wiedza,, medyczna moja pochodzi z zainteresowania tymi zagadnieniami,dużo czytam medycznych informacji.Czuję się dobrze,pracuje trochę w swoim ogródku ,mamy dużo drzew iglastych które uspakajają, jak już pisałam chodzimy na spacery ,jeżdzimy nad morze (nie mamy daleko ok.30 km),generalnie żyjemy sobie spokojnie(mąż tez na emeryturze-pracował na Uniw. Gdańskim).Co do ,,naszego eksperta,, to nie wystawia sobie dobrego świadectwa jako lekarz bo gdyby miał odrobinę dobrego serca to by znalazł czas i dla nas.Pozdrawiam i udanego weekendu życzę