Arytmia serca nadciśnienie choroby serca układu krwionośnego.

Arytmia choroby serca kardiomiopatia nadciśnienie choroby układu krwionośnego.

Ablacja+AVSD

Bóle i kłucia w klatce, dziwne odczucia, nie wiesz co się dzieje, jesteś po zawale lub ze stwierdzoną chorobą. Ogólne forum o Twoim sercu.

Ablacja+AVSD

Postprzez Jasiu » 01 wrz 2010 21:00

Witam,

Piszę w sprawie mojej mamy.
Kilka dni temu mamie coś "stanęło" w sercu i zabrali ją do szpitala na kilka dni. Wreszcie ją wypuścili i lekarz powiedział, że będzie musiała udać się na dwie operacje. Jedna to ablacja, a druga AVSD.
Oprócz tego mama ma tarczycę. Teraz lekarze się zastanawiają czy można zrobić obydwie operacje jednocześnie. Najgorsze jest to, że żaden szpital w Szczecinie prawdopodobnie nie robi tych operacji, tzn. w jednym szpitalu można zrobić ablację, a w drugim AVSD. Teraz nie wiadomo czy lekarze dojdą do jakieś porozumienia odnośnie jednej operacji oraz czy im się to uda. Twierdzą, że jest to pierwszy przypadek w którym jedna osoba musi mieć obydwie operacje przeprowadzone. Przez tą niepewność lekarzy mama obawia się operacji.Nie wiem co jej doradzić :( Skoro lekarze nie wiedzą to co ja mam poradzić. Może w Warszawie lub Aninie robi się takie operacje i lekarze podjęliby się tego ??

Chciałem zadać pytanie do eksperta, ale nie mam uprawnień (lub też nie mogę) pisać na tamtym forum.

Pozdrawiam
Grzegorz
Jasiu
Użytkownik
Użytkownik

Re: Ablacja+AVSD

Postprzez Kostek_ » 02 wrz 2010 12:58

Jasiu napisał(a):Kilka dni temu mamie coś "stanęło" w sercu i zabrali ją do szpitala na kilka dni. Wreszcie ją wypuścili i lekarz powiedział, że będzie musiała udać się na dwie operacje. Jedna to ablacja, a druga AVSD.

Tyle udało mi się znaleźć na ten temat
http://www.ptkt.pl/articles.php?p=11&t=all&a=19
http://www.kardiologiadziecieca.pun.pl/ ... .php?id=39

Chciałem zadać pytanie do eksperta, ale nie mam uprawnień (lub też nie mogę) pisać na tamtym forum.

Forum zablokowane bo nie ma do kogo pisać. Ekspert nas opuścił dawno temu.
Kostek_
Użytkownik
Użytkownik

Powrót do Bóle, kłucia, duszności (zawał, niedotlenienie) itp.