Moje pytanie jest takie:
Czy nadciśnienie może występować w związku z problemami z którymś z odcinków kręgosłupa?
Mam 26 lat, urodziłam dwoje dzieci, ostatni poród odbył się przez cc w znieczuleniu zewnątrzoponowym. Po owym znieczulniu 2 dni nie mogłam wstać z łóżka, czułam niesamowity ból w prawym barku, już przy wkłuciu, gdy lekarz naciągał mi kręgosłup by móc się wkłuć w przestrzeń między kręgami poczułam jakby bardzo naciągnął mi mięśnie, złamała coś, nie do opisania! Od tej pory źle sypiam, czuję ból w tylnej części głowy, boli mnie kręgosłup, wręcz piecze! Ból promieniuje do prawego ramienia , mrowi aż, jak leżę, to nie mogę sobie tzw. miejsca znaleźć, rano budzę się niewyspana, prawa noga ostatnio mi dokucza najbardziej no i to ciśnienie! 150/105 jestem w trakcie robienia wszelkich badań z zakresu morfologii, mocz, ekg (czekam na wyniki) podejrzewam, że będą ok, bo w czerwcu zeszłego roku czułam się podobnie, miałam tylko troszkę stresów związanych z odejściem bliskiej mi osoby, ale jestem raczej twarda z charakteru więc wykluczam nerwicę :/ choć owszem jestem nerwus i na dodatek zapracowany nerwus. Właśnie jeszcze gorzej jest odkąd pracuję, a mam pracę siedzącą, przy komputerze i siedząc boli mnie kręgosłup nawet w odcinku kości ogonowej. W październiku zeszłego roku byłam z dziećmi w sanatorium i tam lekarz poddał mnie lampom na kregi szyjne, niestety nie robiąc prześwietlenia, Pani Doktor stwierdziła wtedy, że to na bank zwyrodnienia kręgów szyjnych, po lampach było lepiej , ale nie na długo
Pytam więc, czy zawroty głowy, drętwienie nogi, takie skoki ciśnienia, mogą być przyczyną problemów z kręgosłupem? Dodam jeszcze, że gdy stoję wyprostowana przed lustrem to moje prawe ramię jest niżej od lewego o jakieś 3 cm :/
Co robić, jakim badaniom się poddać? Jak nakłonić do wysłania mnie na wszelkie pomocne badania lekarza, który wszystko zbywa tylko na karb nerwicy , a ja naprawdę psychicznie czuję się dobrze. Jeszcze dodam, iż nigdy nie miałam kłopotów z nadciśnieniem, wręcz przeciwnie zazwyczaj miałam ciśnienie 100/60 110/70. Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam.